ABC_børnemad_dreng_med_plysdyr

Sluk tørsten

Vand er det bedste for store og små mennesker, når de er tørstige. Sodavand og saftevand indeholder meget sukker og kan tage plads fra maden, der ellers skal give barnet den næring, det har brug for. Derfor er det en rigtig god idé at lære barnet tidligt, at når det er tørstigt, så skal det drikke et glas vand. 

I forbindelse med overgang til skemad kan det være en god idé at tilbyde den lille lidt vand for at øve at drikke af kop - det kan også være med til at forbygge hård mave.

At drikke af kop


Barnet begynder i 4 - 6 måneders alderen at få læbekontrol og kan derfor svøbe munden omkring kanten af et glas eller en kop. Du kan give dit barn vand fra den kolde hane i et snapseglas, som er lille i størrelse, og som derfor passer bedre til barnets lille mund. Når barnet er 4 måneder, behøver vandet ikke længere at blive kogt først.

Sutteflasken er kun til mælk


Saft, juice og andre søde drikke skal ikke i sutteflasken pga. risikoen for huller i tænderne. Læs mere om tænder og sukker her.

Vand til måltiderne


Når dit barn er blevet 6 måneder, kan det slukke tørsten i vand i løbet af dagen og også drikke lidt vand til måltiderne.

 

Gør vandet lidt sjovere!

Du kan prøve med disse variationer, hvis du synes, at vandet skal være ekstra festligt:

  • Lad barnet drikke af farverige sugerør
  • Dryp lidt citron-, appelsin- eller limesaft i vandet
  • Stil en kande vand med mynte, citronmelisse eller agurkeskiver i køleskabet i et par timer
  • Tilsæt isterninger med friske bær i

 

Læs også om: