Om Semper

Vi hos Semper eksisterer af én grund: Vi synes, at alle har ret til god mad. I mere end 80 år har vi lavet mad, der virkelig gør en forskel. Mad der får børn til at vokse og udvikle sig og mad der bidrager til et godt glutenfrit liv. Mad, hvor du kan mærke både tryghed og nydelse fra første bid.

Ordet "Semper" betyder altid, og vores filosofi er altid at blive lidt bedre. Vi er stolte af vores oprindelse og vores historie, men vi hviler ikke på laurbærrene. I stedet stræber vi altid efter at forbedre og drive udviklingen fremad baseret på den nyeste forskning. Det har gjort os til en førende aktør inden for babymad og glutenfri produkter i Norden.

Hvad laver Semper?

Det hele startede med pioneren Ninni Kronbergs idé om at tørre mælk til pulver. I dag er børnemad, glutenfri og modermælkserstatning vores primære områder – og det er nærende, sikker og god mad, der er vores kerne.
 

Familj äter frukost vid sommarstugan en solig sommardag

Artikel

Sempers historie

Det hele begyndte, da Ninni Kronberg opfandt en måde at tørre mælk på. Hendes opfindelse er grundlaget for nutidens Semper. Mælk fandtes i overflod, og ved at tørre den, så den blev til pulver, kunne man bedre udnytte naturens ressourcer. Det svenske landbrugsministeriet betragtede opfindelsen for så vigtig, at den blev tildelt statsstøtte på betingelse af, at der blev dannet et svensk selskab for at realisere opfindelsen. Den svenske entreprenør doktor Axel Wenner-Gren troede på idéen og startede virksomheden Svenska Mjölkprodukter AB i 1939 – det, som senere blev til Semper. Den første mælkepulverfabrik blev startet i Kimstad, Östergötland i Sverige.