Grøntsagspandekager til baby - Opskrift fra Semper Børnemad
STEP fingermad

Opskrift - Grøntsagspandekager (nuggets) med ekstra jern

Anmeldelser

(1 votes)

(1 votes)

Med denne opskrift bliver det let som en grøntsagspandekage at introducere nye smagsvarianter! Gode, velsmagende nuggets, der lader dit barn prøve en spændende kombination af rodfrugter og nordiske krydderier. Derudover er pandekagerne rige på jern. Perfekt at servere som fingermad, så baby selv kan øve sig i at holde og spise pandekagerne selv. Opskriften i de forskellige varianter er velegnet til børn fra 6 måneder, 8 måneder og 10 måneder og opefter.

  • Tilberedningstid
    30 minutter
  • Portioner
    6-8 stk
  • Sværhedsgrad
    Nem
Gem opskrift

Til baby mellem 6–8 måneder:

  1. Tag ærterne ud af fryseren og lad dem tø op. 

  2. Bland alle ingredienserne (undtagen panko/raps og rapsolie) i en skål med en røremaskine eller med en stavblender til en jævn dej. 

  3. Form dejen til små nuggets/pandekager, ca. 6-8 stk og vend dem i panko/raps på begge sider. 

  4. Steg nuggets/pandekagerne et par minutter på hver side, til de er gennemstegte og har en let gylden farve. 

  5. Lad afkøle og server. Top gerne med klatter grøntsagspuré , fx med grøntsags- eller bærpuré fra STEP-metoden

Til baby mellem 8–10 måneder:

  1. Tag ærterne ud af fryseren og lad dem tø op. 

  2. Bland alle ingredienserne i en skål undtagen panko/raps og rapsolie. Del ærterne i mindre stykker med en gaffel eller blend et øjeblik med en stavblender i skålen til ærterne er delte. 

  3. Form små nuggets/pandekager(ca 6–8 stk) og vend dem i panko/raps på begge sider. 

  4. Steg nuggets/pandekagerne et par minutter på hver side, til de er let gyldne og er gennemstegte. 

  5. Lad afkøle og server. Top gerne med klatter grøntsagspuré , fx med grøntsags- eller bærpuré fra STEP-metoden

Til baby fra 10 måneder:

  1. Tag ærterne ud af fryseren og lad dem tø op. 

  2. Bland alle ingredienserne i en skål (lad ærterne være hele) undtagen panko/raps og rapsolie. 

  3. Form dejen til pandekager, ca. 4–5 stk og vend dem i panko/raps på begge sider. 

  4. Steg pandekagerne et par minutter på hver side, til de bliver let gyldne og gennemstegte. 

  5. Lad afkøle og server. Top gerne med klatter grøntsagspuré , fx med grøntsags- eller bærpuré fra STEP-metoden

    Tip! Pandekagerne kan opbevares 1–2 dage i køleskabet, men er bedst nylavede. 

     

    En STEP-mærket opskrift! 

    Vores STEP-mærkede opskrifter indeholder en stor mængde grønne ingredienser og er rige på smage, som er gode for små børn at øve sig på. Opskrifterne er omhyggeligt sammensat til at imødekomme børns ernæringsbehov og passe på vores planet. Læs mere om STEP-mærket og forskningen bag >> 

Bruges i opskriften
Havregrød mild & naturel fra 4 måneder - Semper Børnemad

HAVREGRØD MILD & NATUREL