Header Baby - mother carrying baby

Tilskudsblanding - Spørgsmål og svar

Har har vi samlet de hyppigste spørgsmål & svar om tilskudsblanding.

Hvad er tilskudsblanding?

Tilskudsblanding kan bruge som erstatning eller supplement til amning fra barnet er 6 måneder, og bruges som et tilskud til barnets øvrige kost. Sempers tilskudsblanding Allomin 2 indeholder lidt mere energi og mere jern end modermælkserstatning.

Hvordan tilbereder jeg tilskudsblanding?

Her kan du læse hvordan du tilbereder Allomin 2, tilberedningsvejledningen findes også på pakken.

Preparations in other languages

Kan jeg bruge en anden ske end den der ligger i pakken? 

Nej, du skal altid bruge den medfølgende måleske. Så er du sikker på, at doseringen bliver korrekt.

Til Allomin 2 - også Allomin Syrnet 2 og Allomin SensiPro 2  medfølger en lyseblå ske, 4,7 g = 8,6 ml 

Vandkvalitet er jo vigtigt - bør man altid koge vandet? 

Følg altid instruktionerne på pakken. Spædbørn er ekstra følsomme over for forskellige stoffer, der kan være til stede i vand, hvilket gør det særligt vigtigt, at det vand, de får, er af høj kvalitet. Tilbered ikke babyens mad med vand fra den varme hane, da det kan indeholde kobber fra rørene. Brug i stedet altid koldt vand og lad det løbe lidt, indtil vandet er rigtig koldt. Kog vandet, hvis du er usikker på vandkvaliteten. Kog eller opvarm derefter vandet og bland i følge instruktionerne på pakken. Sørg for, at maden ikke er for varm, før du giver det til dit barn ved at dryppe på indersiden af ​​håndleddet. Smag dig selv, før du giver din baby.

Kan tilskudsblanding tilberedes på forhånd?

Rester fra et måltid skal altid kasseres. Vi anbefaler, at maden serveres frisklavet. Du kan dog tilberede flaskerne på forhånd. Brug kogt, køleskabskoldt vand, bland med pulver i rengjorte/kogte flasker og opbevarer med låg i køleskabet i op til 6-8 timer. Lun til spisetemperatur umiddelbart inden servering. Pulver som blandes med kogt, koldt vand som ikke opvarmes kan opbevares i køleskab i op til 6-8 timer. Pulver som er blandet op og opvarmet bør bruges inden for 1 time.

Hvad er forskellen på Allomin 2 og Allomin Syrnet 2? 

Allomin 2 og Allomin Syrnet 2 indeholder samme ingredienser, men Allomin Syrnet 2 er tilsat citronsyre, hvilket giver den et lavere pH. CItronsyren får proteinerne til at ændre struktur, og på en måde kan man sige, at fordøjelsen allerede begynder i sutteflasken. Det kan se ud som om at tilskudsblandingen skiller, men det er helt normalt. 

Hvad er forskellen på Allomin Syrnet 2 og Allomin SensiPro 2 ? 

Både Allomin Syrnet 2 og Allomin SensiPro 2 indeholder de samme ingredienser som Allomin 2, men Syrnet 2 og SensiPro 2 har en lavere pH pga citronsyren. Det gør, at disse to varianter kan klumpe og gryne lidt. Allomin SensiPro 2 er desuden beriget med den patenterede mælkesyrebakterie L. Reuteri Protectis, som vi også har i Semper dråber med mælkesyrebakterier og Semper D-vitamindråber med mælkesyrebakterier. SensiPro 2 må ikke opvarmes til over 40 grader, Ved højere temperaturer aftager virkningen af mælkesyrebakterien. (Vær opmærksom på, at Allomin Syrnet 2 og Allomin SensiPro 2 kan skille, når den er tilberedt. Vend bunden i vejret på flasken, så blandes tilskudsblandingen op igen).

Jeg synes at Allomin Syrnet 2 og Allomin SensiPro 2 klumpe, skiller og skummer, ? 

Det er helt normalt, at Allomin Syrnet kan have en tendens til at klumpe, skille og skumme. Når produktet laves fanges luft mellem partiklerne. Luften frigøres, når man blander pulveret med vand. Sådan tilberedes Allomin Syrnet 2 og Allomin SensiPro 2:

  • Mål koldt vand op i sutteflasken og tilsæt det rette antal strøgne mål pulver. 
  • Sæt låget på sutteflasken (uden sut) og ryst til pulveret er opløst. 
  • Varm flasken uden låg og sut på fuld effekt i mikrobølgeovnen ig maks 40 sekunder, ikke varmere end spisetemperatur.
  • Mærk efter at tilskudsblandingen ikke er for vanr ved at dryppe lidt på indersiden af håndleddet. 


Alternativ tillberedning i gryde:

  • Pisk den rette mængde pulver og koldt vand sammen i en lille gryde og varm op til spisetemperatur, ikke over 40 grader. 
  • Vend flasken yderligere inden servering og hvis barnet spiser langsomt, kan det være nødvendigt at vende flasken igen undervejs i løbet af måltider. For hver gang flasken vendes tager det længere tid før der danne sklumper eller den skiller. 


Jeg synes at Syrnet 2 og SensiPro 2 skummer meget - kan man gøre noget ved det? 

Det er helt normal at Syrnet 2 og SensiPro 2 skummer mere end den almindelige Allomin 2, men prøv at undlade at ryste flasken for kraftigt - det er som regel tilstrækkeligt at vende flasken på hovedet eller vippe den fra side til side. 

Hvis baby ikke er begyndt på smagsportioner ved 6 måneder, hvor meget Allomin 2 skal man så give? Er det nok at give Allomin 2?

Alle børn er forskellige og kommer i gang med at spise i forskellig tempo. Du kan servere Allomin 2 i den periode hvor baby kommer i gang med smagsportioner af grød/vælling/børnemad og familiens mad. Barnet spiser måske 4-5 måltider per dag og en portion kan variere mellem 140-250 ml. Små børn har en god appetitkontrol ov ved hvad de har brug for. 

Hvorfor kan man ikke servere Allomin 2 før 6 måneders alderen?

Allomin 2 er en tilskudsblanding, der kan bruges fra barnet er 6 måneder og skal bruge som supplement til barnets øvrige mad. Når barnet bliver større øges energibehovet, hvilket gør at tilskudsblandingen Allomin 2 har et højere energiindhold, men også mere jern og vitamin D. 

Hvor længe (hvilken alder) kan man fortsætte med Allomin 2?

Du kan sagtens bruge Allomin 2 lige så længe du vil.

Hvor produceres Allomin 2 ?

Allomin 2 pulver produkterne tilberedes i Götene, Sverige og de drikkeklar Allomin 2 produceres i Danmark.