Välling från Semper Barnmat

Vælling til baby - Spørgsmål & svar

Semper har lavet vælling siden 1948, så vi har haft god tid til at forfine opskriften, så vællingen passer perfekt til små børn. Produceret i Sverige af svensk mælk & havre.

Jern er et vigtigt mineral, der bidrager til dit barns kognitive udvikling. I 6 måneders alderen begynder det jerndepot, som baby er født med, dog at løbe tør for. Derfor kan jernberiget grød og vælling være med til at sørge for, at din baby får nok jern. En enkelt portion vælling indeholder lige så meget jern som to portioner leverpostej.<

Udover jern indeholder vælling også andre vigtige vitaminer og mineraler, såsom fosfor og vitamin D. Næringsstoffer der simpelthen bare er gode til voksende børn. Og som om det ikke var nok, er vores gode vælling lavet af mælk og havre fra svenske gårde og er lavet i den lille by Götene i Sverige.

Nedenfor finder du svar på de mest almindelige spørgsmål om vælling. Hvis du har andre spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os på 80 60 74 00 eller via kontakformularen.

Hvor gammel skal baby være for at få vælling?

Ved 6-måneders alderen er det tid til gradvist at begynde at vænne baby til små smagsportioner af anden mad end modermælk og/eller flaske, og så kan man, hvis man vil, også starte med vælling. Det er dog ikke noget "must" at give vælling. Grød og vælling indeholder stort set det samme, det spises bare på forskellige måder. Det vil sige, at de er ernæringsmæssigt svarer til hinanden, og det betyder derfor ikke noget om baby spiser grød, vælling eller begge dele. 

Hvor meget vælling skal jeg give første gang?

Anbefalingen er at introducere vælling på samme måde som du introducerer anden mad, dvs. som små smagsportioner, der gradvist øges efter barnets interesse.

Hvor meget vælling kan jeg give, når baby har vænnet sig til at få vælling?

Det mest almindelige er at give vælling som morgenmad eller puttemåltid. For at der skal være plads til andre madvarer anbefaler vi at barnet ikke spiser mere end tre måltider med vælling om dagen.

Hvordan laver jeg Semper vælling?

Følg tilberedningsvejledningen på pakken. Det er vigtigt at forholdet mellem vand og pulver er korrekt – for meget pulver kan nemlig give forstoppelse.

Hvor varm skal vællingen være?

De fleste børn foretrækker kropstemperatur, det vil sige 37 grader. Den nemmeste måde at kontrollere det på er, at dryppe lidt vælling ud på indersiden af håndleddet. Men der er også børn der foretrækker at vællingen er kold. Du kan sagtens tilberede vællingen med frisk vand fra den kolde hane og servere den uden at varme den op. Dog skal du altid bruge kogt vand, hvis du vil tilberede vællingen på forhånd.

Kan jeg lave vællingen på forhånd og stille i køleskabet til senere

Hvis du tilbereder vællingen med frisk vand fra den kolde hane, kan du have den på køl i op til 6-8 timer. Herefter kan du varme den i vandbad, mikroovn eller i en gryde. Hvis pulveret blandes med kogt vand, skal vællingen serveres med det samme. Vælling der bliver tilovers fra et måltid, som barnet har spist af, må ikke varmes op igen, men skal altid kasseres. Hvis vællingen gemmes og senere varmes op igen, kan der være bakterier i flasken, som barnet kan blive syg af. Opvarmet vælling skal bruges inden for én time. Det samme gælder vælling, som er tilberedt med koldt vand og herefter har stået ved stuetemperatur.

Hvor længe kan barnet spise vælling?

Der findes ikke en alder hvor man skal stoppe med at spise vælling – Det kan man fortsætte med så længe man vil. Når barnet bliver for gammelt til flaske, kan vælling serveres i kop. Vælling er et næringsrigt og kan fortsat serveres til fx som morgenmad eller mellemmåltid for det lidt større barn. Sempers vælling er beriget med vitaminer og mineraler, blandt andet jern, hvilket kan være svært at få nok af  gennem maden, også for de lidt større børn.

Hvad hvis jeg heller vil lave hjemmelavet vælling?

Brug fx. den opskrift på hjemmelavet vælling vi har lavet. Men det nemmeste er at købe vællingen – den skal blot tilberedes med vand og så ved du at den indeholder næringsstoffer der passer til babys behov.

Er der sukker i Sempers vælling?

Vores vælling er aldrig tilsat sukker. Mælken der indgår i vællingen, indeholder naturligt laktose dvs mælkesukker, og derfor kan du se i næringsindholdstabellen, at vællingen indeholder sukkerarter.

Hvor kan jeg købe Semper vælling?

Du kan købe Semper Majsvælling i udvalgte supermarkeder. Vællingen står på hylderne sammen med den øvrige babymad. Brug linket her og se hvor du kan købe den.

Opskrifter med vælling

Har du mod på at lave hjemmelavet vælling? Eller vil du pifte smagen lidt op? Så se de her opskrifter: