step start

STEP- en unik smagemetode

Hjælp dit barn til at elske grøntsager. Med STEP har vi udviklet en ny metode som kan hjælpe dig med at introducere nye smage for dit barn, når I skal starte op med overgangskosten. Semper STEP er en app som kan få dit barn til at elske grøntsager på nul-komma-fem – eller i hvert fald på 24 dage. 

I appen får du vejledning dag for dag, og barnet får trænet sine smagsløg:

Gratis STEP app fra Semper Børnemad - Sådan får du dit barn til at elske grøntsager

Sådan virker STEP

  • I løbet af 24 dage kommer dit barn til at smage forskellige puréer af grøntsager, frugter og bær. 
  • Smagsløgene trænes på syrlige, sure og bitre, men helt naturlige smage. 
  • Metoden øger dit barns chancer for at lære at kunne lide frugt, bær og grøntsager gennem hele livet.
  • Metoden er testet i et videnskabeligt studie, som blev gennemført ved Umeå Universitet, Sverige.
Ske for ske, vi vil hjælpe forældre med at introducere grøntsager, frugt og bær tidligt. Dette gøres bedst, når det såkaldte smagsvindue er åbent.

Det er mange forældres drøm, at barnet glad åbner munden op, når man serverer broccolipuré, grønne bønner eller blomkål. Man vil gerne have, at barnet skal vælge det sure æble frem for den søde kiks.

Vi i Semper ønskede at undersøge, om det er muligt at lære børn at kunne lide grøntsager og frugt fra første smagsportion. Det viste sig, at det faktisk fungerer, og de indsigter, vi har samlet vil vi dele med alle forældre, og tilbyde en metode, hvor du som forælder kan hjælpe dit barn til at kunne lide mad der er godt for både sundhed og vores planet.

Det bliver bedre og bedre ske for ske ... Syng med på sangen for at peppe hele familien op!
STEP-metoden, Inez ser sit spejlbillede

Bygger på forskning

STEP-metoden er lavet med udgangspunkt i et studie som er gennemført ved Umeå Universitet i Sverige. Resultatet fra studiet bidrager med ny information om hvad man kan gøre hjemme, for at vores børn får serveret en overgangskost, der er mere sund og samtidig er mere bæredygtig.

Læse mere om studiet
Grønnere mad - en grønnere planet!

Vores vision for Planetens bedste børnemad

Vores vision er, at alle børn skal have mulighed for at vokse og udvikles, gennem en livslang kærlighed til mad, som er god for både helbredet og planeten. Vores børn er fremtiden, og vores mad skal være med til at bidrage til en god fremtid for dem.

Læs mere om vores vision

Nye Nordiske smage i butik

Det skal være let at spise grønt. Derfor har vi lavet en helt ny serie af klemposer med økologiske måltider og mellemmåltider med nordiske smage  

 

Hvornår er det godt at prøve STEP-metoden? 

Nogle babyer er tidligt nysgerrige overfor familiens mad og de kan tilbydes bittesmå smagsprøver, dog tidligst fra 4 måneders alderen. Når du som forælder mærker nysgerrigheden hos din baby, og du har lyst, kan det være et godt tidspunkt at prøve. Men det er også helt fint at starte smagemetoden senere, men helst inden barnet bliver 1 år. De børn som var med i det forskningsstudie, som metoden er baseret på, startede med smagsskemaet i 4-6 måneders alderen. Det kan være forsøget værd at prøve metoden, selvom barnet er ældre, eller at lade en ældre søskende teste samtidig med lillebror eller lillesøster. 

Hvis du ammer eller giver flaske, når du vil prøve STEP metoden, fortsætter du med at amme eller flaske gennem hele smageperioden, ligesom før.

Følg smagsrejsen i app’en 

For at gøre det sjovt og enkelt at bruge metoden har vi lavet en app som dag for dag guider dig igennem. App’en her Semper STEP. 

I appen kan du dokumentere fremskridtene, tage billeder af sjove smagsminer, finde alle opskrifterne og få tip og råd undervejs. Det er både sjovt og let, så start i dag!