Brombær - opskrift til STEP-metoden
Brombær er et godt alternativ til havtorn, hvis du ikke kan få fat i dem. Opskriften er beregnet til at række til 9 smagsportioner. Afhængig af babys alder, og interessen ved introduktionen, kan størrelsen af smagsportionen variere, fra mindre end en teskefuld og opefter. Opskriften kan derfor række til flere smagsportioner men det er også muligt at du skal tilberede mere puré. Opskriften er beregnet til, når barnet skal begynde at smage, og konsistensen skal være lind. Derfor bør der bruges en finmasket si. Når dit barn bliver lidt ældre (7-9 måneder), kan det være tilstrækkeligt at bruge en stavblender.
Tilberedningstid: 20 minutter
Portioner: ca. 1 dl færdig puré
Sværhedsgrad: Let
Ingredienser:
- 250 g brombær
- 2 spsk. vand
- evt. 2 spsk æblemos
Sådan gør du:
- Mål ca. 250 g brombær og 2 spsk. vand op i en gryde.
- Opvarm på middel varme, kog op og lad det koge i 1-2 min
- Rør rundt
- Pres igennem en finmasket si for at fjerne kernerne.
- Bland 1 dl brombærpuré med 2 spsk. æblemos, hvis du ønsker en lidt fastere konsistens. (Se opskrift på æblemos).
- Lad puréen køle af, og opbevar den i rene glas med låg i køleskabet i maks. tre dage.