Hindbær - opskrift til STEP-metoden
Anmeldelser
(0 votes)
(0 votes)
Opskriften er beregnet til at række til 9 smagsportioner. Afhængig af babys alder, og interessen ved introduktionen, kan størrelsen af smagsportionen variere, fra mindre end en teskefuld og opefter. Opskriften kan derfor række til flere smagsportioner men det er også muligt at du skal tilberede mere puré. Opskriften er beregnet til, når barnet skal begynde at smage, og konsistensen skal være lind. Derfor bør der bruges en finmasket si. Når dit barn bliver lidt ældre (7-9 måneder), kan det være tilstrækkeligt at bruge en stavblender.
Tilberedningstid
20 minutterPortioner
ca. 1,5 dl færdig mosSværhedsgrad
Nem
Sådan gør du:
Hæld 4 dl frosne hindbær (ca. 250 g) og 2 spsk. vand i en lille gryde.
Opvarm på medium varme, lad det koge op og koge i 1-2 min.
Pres igennem en finmasket si for at fjerne kernerne.
Bland 1 dl hindbærpuré med 2 spsk. æblemos (se opskrift på æblemos), hvis du ønsker en lidt fastere konsistens.
Lad puréen køle af, og opbevar den i rene glas med låg i køleskabet i maks. tre dage.
Smagsprøverne kan opbevares i køleskab i maks. 3 dage. Men de kan naturligvis også fryses ned. Kom den afkølede puré i en plastikpose, og glat den ud til en tynd plade, eller frys puréen ned i en fryseegnet boks. Så kan man brække et passende stykke af eller tage en passende mængde ud og tø op i mikroovnen eller i køleskabet.