Semper Step er en metode og app som får dit barn til at elske grøntsager

Tyttebær - opskrift til STEP-metoden

Tyttebær er et godt alternativ til tranebær, hvis du ikke kan få fat i dem. Opskriften er beregnet til at række til 9 smagsportioner. Afhængig af babys alder og interessen ved introduktionen, kan størrelsen af smagsportionen variere, fra mindre end en teskefuld og opefter. Opskriften kan derfor række til flere smagsportioner men det er også muligt at du skal tilberede mere puré. Opskriften er beregnet til, når barnet skal begynde at smage, og konsistensen skal være lind. Derfor bør der bruges en finmasket si. Når dit barn bliver lidt ældre (7-9 måneder), kan det være tilstrækkeligt at bruge en stavblender. 

Tilberedningstid: 20 minutter

Portioner: ca. 1,5 dl færdig puré

Sværhedsgrad: Let

Ingredienser:

  • 4 dl frosne tyttebær
  • 2 spsk.vand
  • Evt. 0,5 dl æblemos


Sådan gør du:

1. Hæld 4 dl frosne tyttebær og 2 spsk. vand i en beholder egnet til mikroovn, varm i mikroovnen på 750 W i 1-2 min. Eller opvarm på medium varme i en lille gryde, kog op, og lad det koge i 1-2 min. 
 
2. Pres igennem en finmasket si for at fjerne skallerne.  

3. Bland 1 dl tyttebærpuré med 0,5 dl æblemos (se opskrift på æblemos).  

4. Lad puréen køle af, og opbevar den i rene glas med låg i køleskabet i maks. tre dage. 

5. Smagsprøverne kan opbevares i køleskab i maks. 3 dage. Men de kan naturligvis også fryses ned. Kom den afkølede puré i en plastikpose, og glat den ud til en tynd plade, eller frys puréen ned i en fryseegnet boks. Så kan man brække et passende stykke af eller tage en passende mængde ud og tø op i mikroovnen eller i køleskabet.