Glutenfri lagkage

Glutenfri lagkage

Alle typer af fejringer bliver lidt festligere med en rigtigt god lagkage – og allerhelst med en glutenfri lagkagebund bagt på glutenfrit mel. Med vores forskellige bageblandinger kan du nemt byde på chokoladelagkage, daimlagkage eller en prinsesselagkage – helt uden gluten! 

Glutenfri lagkage

Vil du bage en glutenfri lagkage? – her er vores bedste tips

Uanset om du er på udkig efter inspiration eller opskrifter på enkle lagkager, fine lagkager eller en fødselsdagslagkage – så er du kommet til rette sted.

For selv om du måske ikke selv er glutenallergiker, så er nogle af dine gæster det måske? Netop derfor kan det være godt bare altid at bage glutenfrit bagværk. Det er ikke bare lidt sundere, men også mindst lige så godt. Det vigtigste er jo, at alle dine gæster faktisk kan smage, hvis du laver en hjemmelavet lagkage til mange.

Og at bage lagkage uden gluten er nemmere, end du tror. Brug en glutenfri melblanding, fx Semper Mix eller Fin Mix  når du vil bage en gluten- og laktosefri lagkage.

Sådan får du en perfekt lagkagebund

Hvis du vil have en høj, jævn og fin lagkagebund, er det en fordel at anvende en såkaldt lagkagering. Og uanset form skal du også bruge glutenfri rasp, fx Semper Pofiber.
Husk, at det er vigtigt at piske længe, så lagkagebunden bliver høj og luftig. Et andet tip for at få bunden til at krumme mindre er at fryse lagkagebunden og tage den ud ca. 30 minutter, inden du lægger kagen sammen.

glutenfri mel

Nemt at skifte melet ud i lagkagen

Har du din egen opskrift, som du gerne vil bage uden gluten? Husk, at du nemt kan udskifte dit almindelige mel med Sempers bagemix – mængden er den samme.

Vores melmix

At bage glutenfri skal både være nemt og sjovt! Prøv vores skønne melmix!

Glutenfri chokoladekage 

Her er opskriften på en skøn glutenfri chokoladelagkage med saftig chokoladebund og chokoladefyld. Alle fortjener en chokoladekage fra tid til anden. Det ekstra ved denne kage er, at den er nem at lave og desuden ser fantastisk ud – præcis som en chokoladekage skal se ud. Den er en rigtig vinder, som toppes med smeltet chokolade, hakket chokolade og friske bær. Bag en lækker glutenfri chokoladekage med Fin Mix

 

Se også, hvordan du lykkes med en lækker sommerkage med vaniljecreme, fløde og jordbær her: