Baka glutenfritt med Sempers glutenfria produkter

Vores bedste tips til bagning

Vores bager Jonas deler et par tips om, hvad man skal være opmærksom på for at få et godt resultat, når man bager glutenfrit

  • BLAND DEJEN GODT: Selvom dejen hurtigt ser færdig ud, skal glutenfri dej (nøjagtig som glutenholdig dej) æltes godt sammen, ca. 2-3 minutter. Det er lettest at bruge en røremaskine eller en elpisker med dejkrog.
     
  • POFIBERS POSITIVE EGENSKABER: Pofiber er tørrede fibre fra svenske kartofler og er velegnede til praktisk taget alle former for bagning og madlavning. Fibrene binder væsken, og derfor bliver maden og brødet både saftigere og mere lækkert. Pofiber har en neutral smag, lugt og farve, og kan bruges til f.eks. hvidt brød og kaffebrød eller som erstatning for brødkrummer til f.eks. panering eller frikadeller.
     
  • LAKTOSEFRIT, TAK! Vil du bage laktosefrit, selvom der indgår mælk i opskriften, kan du erstatte mælken med den samme mængde af f.eks. laktosefri mælk, sojamælk, mandelmælk eller hjemmelavet glutenfri havremælk.
     
  • BLIVER DIT LAKTOSEFRI BRØD TRIST OG BLEGT? Prøv at tilsætte 1-2 spsk. sukker eller honning i dejen. Bag ikke brødet eller bollerne længere end anbefalet i jagten på en mørkere farve. Det bliver de bare tørre og kedelige af.
     
  • ER DEJEN FOR KLISTRET? Lad dejen hvile/hæve i 15-20 minutter, og tilsæt herefter lidt melblanding (ca. ½ dl), så bliver dejen lettere at håndtere.
     
  • PERFEKT BAGNING: Kom et bagetermometer ned i midten af brødet i slutningen af bagetiden og færdigbag til 98-99°C.
     
  • VÆR TÅLMODIG! Nybagt, glutenfrit brød er normalt blødere end almindeligt brød, og behøver derfor længere afkølingstid inden det kan skæres i skiver. Hold ud!

Vores glutenfri melmix

At bage glutenfri skal både være let og sjovt. Prøv vores forskellige melmix!

Selvom dejen hurtigt ser færdig ud, skal glutenfri dej (nøjagtig som glutenholdig dej) æltes godt sammen, ca. 2-3 minutter. Det er lettest at bruge en røremaskine eller en elpisker med dejkrog.

Flere tips og inspiration til glutenfri bagning:

Glutenfri Focaccia
Glutenfir pizza
glutenfri grov boller