Quinoa glutenfritt knäckebröd

Glutenfri fakta

Vi mener, at alle har ret til god mad. Naturlig, god mad uden mærkelige tilsætningsstoffer. Børn og voksne med forskellige ernæringsbehov skal føle sig trygge ved det, de spiser, og samtidig kunne nyde lækker mad med masser af smag. Derfor tilbyder vi en bred vifte af glutenfrie produkter, så du har friheden til at vælge præcis, hvad der passer dig.

 

6 HURTIGE OM GLUTEN:

  1. Gluten er et protein, som findes i kornsortene: hvede, byg og rug.

  2. Når man er glutenintolerant, er man nødt til at spise glutenfri kost, fordi gluten skader tyndtarmens slimhinder. Dermed bliver kroppen ude af stand til at optage og udnytte livsvigtige næringsstoffer i maden ordentligt.

  3. Gluten findes ofte i fx almindelig pasta, brød, kager, bulgur, couscous, færdigretter og slik.

  4. Vælg i stedet glutenfri madvarer som ris, grøntsager, frugt, æg, kød, fisk og mejeriprodukter. Der findes efterhånden også en hel del forskellige glutenfri produkter, herunder glutenfri havre, som gør det lettere at følge og variere den glutenfrie kost.

  5. Glutenfri havregryn går også under navnet Ren Havre, og bearbejdes på en særlig måde, lige fra såningen til dyrkningen, tærskningen og den endelige fremstilling. Derved minimeres risikoen for at andre kornsorter forurener produktet.

  6. Den glutenfri kost bliver let fiberfattig. Havre er en god kilde til fibre. Havre giver også en fin smag og større variation i kosten. Du kan derfor med fordel bruge havre i mange forskellige retter, fx havregrødhavregrynskugler eller smoothie.

Glutenfri fakta_mere glutenfri

Har du flere spørgsmål om gluten?

Har du et spørgsmål, som du ikke finder svar på, er du meget velkommen til at kontakte os.

info@semper.dk80 60 74 00 alle hverdage kl. 9:30-12:00 samt kl. 13:00-14:00 eller ved at udfylde kontaktformularen.