Semper  Low fodmap

Sempers LOW FODMAP sortiment

Mange af Sempers glutenfri produkter er nu certificerede som FODMAP-Friendly. Det betyder, at disse produkter kun indeholder lave niveauer af såkaldte FODMAPs. Certificeringen indebærer, at produkterne kan benyttes i en LOW FODMAP kost.

Hvad er FODMAP?

FODMAPs er kortkædede fermenterbare kulhydrater som absorberes dårligt og i stedet gærer i tyktarmen, hvilket kan være årsag til maveproblemer. FODMAP er et akronym og står for Fermentable Oligo-, Di-, Mono-sacchariedes and Polyols (Fermenterbare oligo-, di-, monosakkarider og sukkeralkoholer). Sempers FODMAP Friendly-produkter er alle analyserede.

FODMAP Friendly er et australsk firma startet af en af ​​grundlæggerne af diætbehandlingen, som oprindeligt blev udviklet ved Monash University i Australien. FODMAP friendly har analyseret Sempers glutenfri produkter for fruktose, oligosakkarider, sukkeralkoholer og laktose. De produkter, der har opfyldt kravene for at blive kaldt LOW FODMAP, kan mærkes med FODMAP Friendly's grønne logo. Certificeringen gælder for standardportioner af produkterne.

Udover FODMAPs findes der flere andre kostfaktorer, som kan påvirke maven såsom madplan, portionsstørrelser, fiberindhold, sukkerindhold og fedtindhold, for bare at nævne nogle.  

Fodmap logo

Hvordan ser FODMAP-logoet ud?

Her kan du se hvordan det grønne FODMAP Friendly-logo ser ud.

Hvilke af Sempers produkter er FODMAP-certificerede?

Alle Sempers LOW FODMAP produkter er grønmarkerede i appen BellyBalance. Nogle af produkterne har en begrænset FODMAP, hvilket betyder, at de er grønne op til en vis mængde. Produkterne er FODMAP Friendly-certificerede for standardportioner. I vores tabel kan du få mere information om Sempers LOW FODMAP produkter (og se standardportionernes størrelse).

Vi mærker løbende certificerede produkter med logoet. For en fuldstændig oversigt over Sempers LOW FODMAP sortiment, se nedenfor. 

Brød

Se alle knækbrød med LOW FODMAP

Knækbrød

Se alle knækbrød med LOW FODMAP

Kager & kiks

Se alle kager & kiks med LOW FODMAP:

Morgenmad og ren havre

Se alle morgenmad og ren havre med LOW FODMAP:

Pasta

Se alle pasta med LOW FODMAP: