Glutenfri knækbrød

Knækbrød

Bliv klogere på glutenfri knækbrød!

Spørgsmål: Hvorfor går knækbrødet så let i stykker?

Svar: Glutenfri knækbrød bages af ingredienser, som ikke indeholder gluten. Det er gluten i dejen, der gør, at dejen og brødet holder sig sammen. Derfor er det meget sværere at bage glutenfri knækbrød. Vi tilsætter andre hjælpemidler for at brødet får en god konsistens, men det er ikke ligeså let at bage glutenfri knækbrød som almindeligt knækbrød med gluten. På vores bageri kontrollerer vi, at hvert knækbrød er helt, inden det pakkes og forlader bageriet.

Spørgsmål: Indeholder Sempers knækbrød sukker?

Svar: Grovknækbrød og Landknækbrød indeholder rismel, kartoffelmel og havre. Disse råvarer indeholder naturlige sukkerarter. Derudover tilsætter vi en vis mængde sukker i dejen for, at knækbrødet kan hæve ved bagningen.

Spørgsmål: Kan man spise Sempers knækbrød, hvis man er veganer?

Svar: Alle vores knækbrød på det danske marked er på nuværende tidspunkt (januar 2019) egnet til veganere.

Spørgsmål: Er Sempes knækbrød mælkeproteinfri?

Svar: Vi har knækbrød som er laktosefri, så hvis man ikke har mælkeproteinallergi, men er laktoseintolerant, så har vi produkter i vores sortiment, som du kan spise.

Desværre har vi ikke produkter i vores sortiment, som er både glutenfri og mælkeproteinfri. Mange af produkterne indeholder ikke mælk som ingrediens, men for at kunne garantere ”mælkeproteinfri” kræves der et omfattende sikkerhedsprogram, som endnu ikke har været aktuelt for os, da vi først og fremmest har fokus på glutenfriprodukter.

Spørgsmål: Bruger I vegetabilsk fedt eller animalsk fedt i jeres knækbrød?

Svar: Alle de fedtstoffer, der bruges i de glutenfri knækbrød, er vegetabilske.  Alle de tilsætningsstoffer, der eventuelt er tilsat, er også vegetabilske.