Landskabsbillede med mark og nogle træer

Mere om virksomheden Semper

Sempers velkendte varemærke garanterer samme høje kvalitet, som det har gjort siden starten i 1939. Semper er i dag en førende aktør i Norden inden for børnemad, glutenfri og modermælkserstatning. Semper er en del af Hero Group, som opererer gennem mange forskellige brands i en stor del af verden.

Vores hovedkontor er i Stockholm/Sundbyberg og vores nordiske kontorer er i Oslo, Helsinki og København. I produktionsanlægget i Götene foregår al produktion af vælling og modermælkserstatning. Semper babymaden, som du kan købe i glas eller i klempose, er fremstillet i Murcia, Spanien.

Semper - En del af Hero Group

Siden 2006 har Semper været en del af fødevarekoncernen Hero Group – en international koncern med rødder i Lenzburg, Schewiz. Virksomheden er familieejet og blev grundlagt i 1886 og består i dag af flere kendte brands på både lokalt og internationalt niveau.

I dag består den primære forretning for Hero Group af produkter i kategorierne: babymad, modermælkserstatning, glutenfri mad, syltetøj, marmelade og sunde snacks. Forretningen er præget af visionen: "delighting consumers by conserving the goodness of nature".

Mennesker i mødelokale

Kort om Semper

  • Semper blev grundlagt i 1939.
  • Førende aktør i Norden inden for børnemad, glutenfri og modermælkserstatning.
  • Cirka 300 medarbejdere i Norden.
  • Produktionsfaciliteter i Götene og Falun.
  • Cirka SEK 1,5 milliarder i omsætning.
  • En del af den internationale fødevarekoncern Hero Group, som har mere end 4.000 ansatte i 19 lande.
Semperfabrikken i Götene

GRØD, VÆLLING, & ERSTATNING FRA GÖTENE 

I Götene er der de bedste betingelser for fremstilling af både grød, vælling og modermælkserstatning. Der er et godt udbud af sikre råvarer fra nærliggende gårde i Västergötland, samt stor viden og erfaring hos personalet i anlægget. I de senere år er der også foretaget store investeringer i Götene, både hvad angår vidensopbygning og forbedrede rutiner, samt i udstyr til at opretholde den nødvendige topklasse. Götene tilhører et biosfærereservat, der er beskyttet af UNESCO og er et perfekt sted for vores produktionsanlæg, der har ligget der i næsten 80 år.

KNÆKBRØD FRA BAGERIET I KORSNÄS 

Siden årsskiftet 2023/2024 er Semper glutenfri ejet af Dr. Schär. Før det havde Semper sit eget bageri i Korsnäs, hvor tradition og innovation har været oplagte råvarer siden starten i 1920. Her blev der produceret sprødt og glutenfrit knækbrød på traditionel vis baseret på vores bageres faglige ekspertise.

Knækbrød i produktion
Knækbrød i produktion

MÅLTIDER & KLEMPOSER FRA MURCIA 

I et af Europas mest moderne faciliteter i Murcia, Spanien, produceres vores børnemadsretter. Retternes smag og næringsindhold er baseret på nordiske opskrifter udviklet i Sverige.

Vores overbevisning er, at vi altid skal vælge de bedste råvarer af højeste kvalitet. Derfor henter vi råvarerne, hvor kvaliteten er. Vi ser også på oprindelsen af råvarerne, jo tættere på vores anlæg råvarerne er, jo bedre for en bæredygtig produktion.

HVAD MENER VI MED BØRNEMADSKVALITET?

Kun en lille del af alle råvarer, der dyrkes, er godkendt til brug i børnemad. Loven stiller meget høje krav til råvarer, der bruges til børnemad, hvilket betyder, at kun en brøkdel af verdens råvarer er af så høj kvalitet, at de kan bruges som ingredienser i børnemad. 

Fødevarer af børnemadskvalitet betyder, at grænseværdierne for pesticidrester, tungmetaller og skimmelgifte er stramt reguleret sammenlignet med andre fødevarer. Derudover indeholder børnemad heller ikke konserveringsmidler eller farvestoffer. Læs mere om hvordan Semper arbejder med børnemadskvalitet.

Gør din stemme hørt

Vi opfordrer dig, der kommer i kontakt med vores brands inden for Semper, til at rapportere, hvis du støder på uregelmæssigheder i forbindelse med vores virksomhed. Gennem whistleblower-funktionen Speak up kan du trygt og anonymt rapportere, hvis du har mistanke om nogen form for forseelse.

Åbenhed og gennemsigtighed er grundlaget for vores kultur i hele virksomheden og Speak up giver mulighed for at bevare vores fine kultur af åbenhed og høje etiske standarder.

Før du går videre til Speak ups eksterne hjemmeside, bør du læse policyen.