Glutenfri cheesecake toppet med Semper Brunkager
Jul

Glutenfri cheesecake med smag af jul

Anmeldelser

(0 votes)

(0 votes)

Lav en glutenfri tyttebærcheesecake med vores opskrift på glutenfri julekage. Cremet tyttebærfyld lavet af flødeost kombineret med schweizisk marengs og honningkager. En kage der passer til både adventshyggen, gløgg eller julefesten!

  • Tilberedningstid
    1 time (+ 8 timer i køleskabet)
  • Portioner
    8-10
  • Sværhedsgrad
    Mellem
Gem opskrift

Kagebund

  1. Beklæd en springform, 20-22 cm i diameter, med bagepapir.

  2. Knus brunkagerne i en skål og tilsæt sukker og smeltet smør. Bland til en jævn dej.

  3. Kom dejen i springformen og jævn den ud til du har en glat bund. Stil formen i køleskabet og begynd at lave tyttebærfyldet.

Tyttebærfyld

  1. Læg gelatinebladene i blød i koldt vand.

  2. Mål 6 dl tyttebær op (gem 1 dl til senere). Bland til en jævn puré med en håndmixer. Pres puréen grundigt gennem en sigte.

  3. Mål flødeosten af ​​i en skål og tilsæt sukker, vaniljesukker og tyttebærpuré. Rør rundt med et piskeris.

  4. Kog gløggkoncentratet op. Pres vandet ud af gelatinebladene og tilsæt det varme gløggkoncentrat. Tilsæt gelatineblandingen i en tynd stråle i skålen med flødeostfyldet. Rør konstant.

  5. Pisk fløden let. Tilsæt fløde og 1 dl tyttebær til fyldet og bland til du har et pænt og jævnt fyld.

  6. Tag springformen ud af køleskabet og hæld tyttebærfyldet ovenpå brunkagebunden.

  7. Lad kagen stå i køleskabet i mindst 8 timer (gerne natten over for det bedste resultat!).

Schweizisk marengs

  1. Skil æggehviderne fra blommen, kom hviderne i en skål af rustfrit stål og tilsæt sukker.

  2. Varm vand i en gryde. Når vandet begynder at koge, placeres skålen af ​​rustfrit stål over vandbadet. Pisk æggehvider og sukker med en elpisker på maksimal effekt, indtil skummet har en glat og blank overflade, hvor sukkerkrystallerne er smeltet ind i skummet.

    Tip! Mærk på marengsen med fingrene for at vide, om den er klar. Hvis marengsen er klar, skal du ikke kunne mærke sukkerkrystallerne.

  3. Løft skålen op af gryden og kom brunkrydderiet i marengsen. Fortsæt med at piske marengsen uden vandbad i et par minutter, indtil den er kølet lidt af.

Pyntning af kagen

  1. Tag kagen ud af ​​formen og læg den på et serveringsfad.

  2. Fordel marengsen ud over kagen og jævn ud, fx med en paletkniv.

    Tip! Brænd gerne marengsoverfladen med en gasbrænder (cremebrulee brænder), indtil marengsen har en flot, gylden farve.

  3. Pynt kagen med nogle knuste brunkager.

  4. Nu er det bare at nyde! ❤️

    Opskrift på glutenfri cheesecake med smag af jul fra Semper Glutenfri
Bruges i opskriften
Semper Pepparkakor, glutenfria pepparkakor

BRUNKAGER