Glutenfri luftige boller
Anmeldelser
(58 votes)
(58 votes)
Når du længes efter hjemmebagte boller, skal du gribe til denne opskrift. Dejligt bløde og luftige, nemme at bage, da de ikke kræver så mange ingredienser. Vi tør godt love, at disse boller hurtigt bliver en favorit, for hvem siger nej tak til boller, der er færdige på 1 time?
Tilberedningstid
60 minutterPortioner
10 stkSværhedsgrad
Nem
Sådan gør du
Sæt ovnen på 230° C
Kom lunkent vand, gær, olie og salt i en skål. Rør for at opløse gæren.
Tilsæt Semper Mix Fiber eller Semper Mix til dejvæsken. Arbejd med dejen i 4 minutter med elpisker eller køkkenmaskine med dejkrog.
Lad dejen hvile i ca. 10 minutter.
Form 10 ruller med våde hænder, ca 1 dl dej pr bolle, og læg på en bageplade med bagepapir. Hvis du bruger Semper Mix vil dejen være løsere end dej lavet med Mix Fiber og det kan da være nemmere at overføre dejen med en slev og forme 10 boller direkte på bagepladen.
Lad bollerne hæve i ca. 25 minutter.
Skær et kryds oven på bollerne. Sigt eventuelt lidt melmix eller kartoffelmel over bollerne, inden de bages.
Bag derefter bollerne gyldne midt i ovnen i ca. 15 minutter.