Hjemmebagte luftige boller uden gluten
Brød og boller

Glutenfri luftige boller

Anmeldelser

(58 votes)

(58 votes)

Når du længes efter hjemmebagte boller, skal du gribe til denne opskrift. Dejligt bløde og luftige, nemme at bage, da de ikke kræver så mange ingredienser. Vi tør godt love, at disse boller hurtigt bliver en favorit, for hvem siger nej tak til boller, der er færdige på 1 time?

  • Tilberedningstid
    60 minutter
  • Portioner
    10 stk
  • Sværhedsgrad
    Nem
Gem opskrift

Sådan gør du

  1. Sæt ovnen på 230° C

  2. Kom lunkent vand, gær, olie og salt i en skål. Rør for at opløse gæren.

  3. Tilsæt Semper Mix Fiber eller Semper Mix til dejvæsken. Arbejd med dejen i 4 minutter med elpisker eller køkkenmaskine med dejkrog.

  4. Lad dejen hvile i ca. 10 minutter.

  5. Form 10 ruller med våde hænder, ca 1 dl dej pr bolle, og læg på en bageplade med bagepapir. Hvis du bruger Semper Mix vil dejen være løsere end dej lavet med Mix Fiber og det kan da være nemmere at overføre dejen med en slev og forme 10 boller direkte på bagepladen.

  6. Lad bollerne hæve i ca. 25 minutter.

  7. Skær et kryds oven på bollerne. Sigt eventuelt lidt melmix eller kartoffelmel over bollerne, inden de bages.

  8. Bag derefter bollerne gyldne midt i ovnen i ca. 15 minutter.

Bruges i opskriften
Semper Glutenfri Mix Fiber - en glutenfri melblanding fra Semper med fiber

MIX FIBER

Semper Glutenfri Mix en glutenfri melblanding

MIX GLUTENFRI