Glutenfri teboller
Anmeldelser
(23 votes)
(23 votes)
Syndige, men dejlige!
Tilberedningstid
1 time og 30 minutterPortioner
14 stkSværhedsgrad
Mellem
Sådan gør du
Bland de tørre ingredienser sammen; Semper Mix, sukker, salt, kardemomme, Semper Pofiber. Gem 1-2 spsk. til æltning.
Rør gær ud i lunken mælk, og tilsæt melblandingen.
Rør dejen med en elpisker med dejkrog eller en røremaskine i ca. et minut. Dernæst tilsættes smeltet smør og fortsæt med at ælte i 3-4 minutter. Uden maskine skal der æltes i ca. 10 minutter.
Lad dejen hvile i 20-30 minutter.
Hæld dejen ud på et meldækket bord, med resten af melet. Form dejen til en tyk rulle, og del den op i 12-14 dele som formes til boller. Tip! Anvend så lidt mel som muligt, så overfladen ikke bliver våd og tør. Brug en lille smule madolie på dine hænder hvis dejen klistrer.
Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og tildæk, lad dem hvile i ca. 45 minutter.
Pensel bollerne med det pisket æg og vand.
Bag bollerne i ca. 10-14 minutter midt i ovnen i 200 grader (almindelig ovn).
Lad dem afkøle, pak dem efterfølgende ind i en plastik pose, så du undgår at bollerne bliver tørre.