Glutenfri brunkager - hjerter, grise, svamp, nisse
Jul

Børnenes bedste glutenfri brunkager

Anmeldelser

(0 votes)

(0 votes)

Brunkagedejen kan sagtens laves mælkefri. Dejen kan laves hurtigt, men skal stå på køl i mindst tre timer. Lav gerne store hjerter til at pynte og hænge i vinduerne. Disse kan pyntes med slik, glasur og drys og blive en sjov aktivitet for hele familien! Denne dej kan også bruges til brunkagehus.

  • Tilberedningstid
    Ca. 4 timer (plus hviletid for dejen)
  • Portioner
    1 portion brunkagedej
  • Sværhedsgrad
    Nem
Gem opskrift

Sådan gør du:

  1. Smelt smør/margarine, sirup og sukker ved svag varme. Rør til sukkeret er smeltet. Tag gryden af ​​pladen og lad blandingen køle lidt af, ca 15 min.

  2. Bland fløde og krydderier i.

  3. Tilsæt en pakke mix, (men gem ca. 0,5 dl, til bagningen) blandet med bikarbonat og bland dejen grundigt, brug elpiskerens dejkroge.

  4. Lad dejen stå i køleskabet natten over. Næste dag æltes dejen på en meldrysset arbejdsflade, indtil den bliver en glat dej. Dejen skal være let at forme og rulle.

  5. Rul dejen ud til en tynd plade. Tryk figurer ud med brunkageforme.

    Tip!

    • Du kan rulle dejen direkte ud på bagepapir, derefter trykke figurerne ud, trække den resterende dej af og nemt løfte over bagepapiret ud på en bageplade.
    • Hvis du have store brunkager, er det smartest at rulle dem ud på bagepapir. Så bliver de store brunkager nemmere at flytte og går ikke i stykker, når du forsøger at løfte dem fra et meldrysset bagebord.


     

     

  6. Bag brunkagerne midt i ovnen ved 200°C i cirka 7-10 minutter. Lad kagerne køle af, inden du pynter dem, så glasuren ikke smelter.

  7. Til frostingen: Pisk alle ingredienserne med en elpisker til frostningen er stiv. Så kan du sprøjte frostingen ud på kagerne. Hvis du vil have det løsere, kan du fortynde det med lidt vand.

Bruges i opskriften
Semper Fin Mix en glutenfri melblanding

FIN MIX