Jul
Glutenfri julebrød
Anmeldelser
(2 votes)
(2 votes)
Et saftigt og vidunderligt krydret brød, der dufter af jul, men smager godt hele året rundt.
Tilberedningstid
2 timerPortioner
2 brødSværhedsgrad
Mellem
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet. Bland salt, krydderier, olie og sirup.
Tilsæt melet og ælt indtil dejen er glat og smidig, gerne i en røremaskine, ca 3 minutter.
Bland rosiner i dejen
Hæld dejen i to smurte brødforme (2 x 1 l). Glat dejen ud med en ske eller spatel dyppet i madolie. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur, indtil den er fordoblet i størrelse omkring 60-75 minutter. Forvarm ovnen til 220 ° C.
Bag brødene i bunden af ovnen indtil skorpen får en fin farve, omkring 30-35 minutter.
Læg brødene på risten. Lad dem køle af, indpakket i et viskestykke, mindst et par timer.