Mandel- og appelsinkage
Jul

Glutenfri mandel- og appelsinkage

Anmeldelser

(3 votes)

(3 votes)

Syrlig, parfumeret, sødmefuld og duftende af jul. En kage som smager helt fantastisk, også efter et par dage. Prøv at server den med lidt drænet yoghurt, det er en skøn dessert.

  • Tilberedningstid
    45 minutter
  • Portioner
    10-12
  • Sværhedsgrad
    Mellem
Gem opskrift

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 175 ° C. og smør en springform, ca. 24 cm i omkreds.

  2. Blend alle ingredienserne til kagen sammen i en blender eller en køkkenmaskine indtil massen er ensartet.

  3. Bag kagen i ca. 30-35 minutter til den er gennembagt, tjek med en kødnål eller lignende.

  4. Når kagen tages ud af ovnen vendes den ud på et rundt fad. Imens simrer saften fra to appelsiner og citronen sammen med de hele krydderier og sukkeret i ca. 10 minutter eller indtil konsistensen er som tynd sirup. Vær opmærksom på, at siruppen tykner når den er afkølet.

  5. Prik kagen over hele overfladen med en gaffel, kødnål eller tynd strikkepind, men lad være med at prikke hele vejen igennem kagen, så løber siruppen blot igennem kagen.

  6. Hæld den lune sirup over.

  7. Lad kagen stå og trække i mindst en time, gerne mere. Den bliver kun mere saftig over de næste dage.

  8. Ved servering drysses kagen med flormelis, og de hele krydderier lægges i midten som pynt, det er både fint og julet.

Bruges i opskriften
Semper Glutenfri Mix en glutenfri melblanding

MIX GLUTENFRI