Glutenfri peberkagehus med glasur - juleopskrift fra Semper Glutenfri
Jul

Glutenfri peberkagehus

Anmeldelser

(0 votes)

(0 votes)

Perfekt til jul! Hvad er mere hyggeligt end at lave et peberkagehus ved juletid! Der er lidt arbejde i det, men hele familien kan samles om at pynte det, Her har vi lavet hele taget hvidt med glasur for et gøre det nemt, men man kan selvfølgelig pynte det lige som man vil! Vinduerne har vi standset ud med en lille hjerteform. Skabelonen til huset finder du i instruktionerne, Opskriften kan nemt tilpasset, hvis den skal være mælkefri!

  • Tilberedningstid
    1 time
  • Portioner
    1 peberkagehus
  • Sværhedsgrad
    Mellem
Gem opskrift

Sådan gør du:

  1. Smelt margarine, sirup og sukker ved svag varme. Rør indtil sukkeret er smeltet. Tag gryden af varmen og lad blandingen køle lidt af (ca. 15 min).

  2. Tilsæt fløde og krydderier.

  3. Tilsæt ca. 450 gram Semper Fin Mix blandet med bagepulveret og gem resten af melet til udrulningen. Rør dejen godt sammen.

  4. Lad dejen stå i køleskab natten over. Næste dej ælter du resten af melet ind i dejen lidt ad gangen, indtil dejen er smidig. Dejen skal være let at forme og arbejde med. Vil du have mere karamelliserede kager, skal du undlade at komme al melet i dejen.

  5. Klip skabelonen ud til peberkagehuset. Her er skabelonen.

  6. Når du skal rulle dejen ud, er det smart at gøre det på et stykke bagepapir. Rul dejen tyndt ud, læg skabelonen på og skær delene ud. Nu kan du fx også skære ud til sjove vinduer og lignende.

  7. Bag delene til huset i ovnen i ca. 7-10 minutter ved 200 grader. Lad delene køle af.

  8. Dobbelttjek at du har alle dele til huset. Resten af dejen kan du bage brunkager af.
    Tip! Hvis du vil have ekstra sprøde brunkager, kan du bruge kartoffelmel til udrulning af dejen.

  9. Peberkagehuset "limes" sammen ved at smelte sukker på en stegepande. Hæld lidt sukker på panden og vent til det er smeltet og brunt. Hæld da mere sukker på panden, lad det smelte og gentag til du har nok "lim". Vær forsigtig! Smeltet sukker bliver meget varmt!

  10. Glasur: Pisk alle ingredienserne sammen med en elpisker til glasuren bliver hård. Derefter kan du pynte med den. Vil du have en tyndere glasur, tilsættes lidt mere vand. Farv med karamelfarve. Et tip er at opdele glasuren i forskellige skåle og lave forskellige farver. Hvis du vil, kan du derefter komme de forskellige farver i en sprøjtepose og lave regnbueglasur!

    Så skal der pyntes! Du kan dekorere peberkagehuset med slik - fx chokoladepastiller og vingummier i forskellige farver. Kun fantasien sætter grænser!

Bruges i opskriften
Semper Fin Mix, en glutenfri mjölmix

FIN MIX