Glutenfri æblekage
Anmeldelser
(15 votes)
(15 votes)
En saftig og letbagt, glutenfri æblekage uden æg, som smager dejligt og er nem at lave. Server æblekagen lun med is, flødeskum eller vaniljecreme. Du kan udskifte æblerne med pærer, hvis du vil prøve noget nyt.
Tilberedningstid
60 minutterPortioner
1 kage (ca. 10 portioner)Sværhedsgrad
Nem
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° C.
Bland Semper melmix, sukker, salt og smør i en skål - brug enten en røremaskine eller elpisker med dejkroge eller smuldr smørret med fingrene, indtil du har en fin dej.
Tryk dejen ud i en springform med bagepapir i bunden, ca. 24 cm i diameter.
Placer æbleskiverne fint i formen, udefra og ind, og gem lidt dej i kanterne, så det danner en tærte.
Dryp honning på æblerne, og drys med kardemomme.
Bag kagen midt i ovnen i ca. 40-45 minutter, til den har en fin gylden farve. Spis kagen lun med letpisket flødeskum eller vaniljecreme.
Tip! Kagen bliver også god, hvis du udskifter æblerne med pærer.