Glutenfri Æbletærte
Kager og sødt

Glutenfri æblekage

Anmeldelser

(14 votes)

(14 votes)

En saftig og letbagt, glutenfri æblekage uden æg, som smager dejligt og er nem at lave. Server æblekagen lun med is, flødeskum eller vaniljecreme. Du kan udskifte æblerne med pærer, hvis du vil prøve noget nyt.

  • Tilberedningstid
    60 minutter
  • Portioner
    1 kage (ca. 10 portioner)
  • Sværhedsgrad
    Mellem
Gem opskrift

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 220° C.

  2. Bland Semper melmix, sukker, salt og smør i en skål, og smuldr smørret ned i melet med fingrene, indtil du har en fin dej.

  3. Tryk dejen ud i en springform med bagepapir i bunden, ca. 24 cm i diameter.

  4. Placer æbleskiverne fint i formen, udefra og ind, og gem lidt dej i kanterne, så det danner en tærte.

  5. Dryp honning på æblerne, og drys med kardemomme.

  6. Bag kagen midt i ovnen i ca. 25 minutter, til den har en fin gylden farve. Spis kagen lun med letpisket flødeskum eller vaniljecreme.

  7. Tip! Kagen bliver også god, hvis du udskifter æblerne med pærer.

Bruges i opskriften
Bovete_Teff_Mjol_400x600

BOGHVEDE & TEFF MEL