Glutenfri chokoladetærte
Kager og sødt

Glutenfri chokoladekage

Anmeldelser

(11 votes)

(11 votes)

Se her alle chokoladeelskere! Her er opskriften på en skøn glutenfri chokoladelagkage med saftig chokoladebund og chokoladefyld. Alle fortjener en chokoladekage fra tid til anden. Det ekstra ved denne kage er, at den er nem at lave og desuden ser fantastisk ud – præcis som en chokoladekage skal se ud. Den er en rigtig vinder, som toppes med smeltet chokolade, hakket chokolade og friske bær.

  • Tilberedningstid
    2 timer
  • Portioner
    15
  • Sværhedsgrad
    Mellem
Gem opskrift

Sådan gør du

  1. Tærtebund:

  2. 1. Sæt ovnen på 180 grader.

  3. 2. Pisk æg og sukker med håndmikser i mindst 10 minutter, til blandingen er hvid og luftig.

  4. 3. Sigt Semper Mix blandet med kakao og bagepulver i, og vend det, indtil dejen er helt jævn og fin.

  5. 4. Smør, og drys Pofiber i to springforme, ca. 20 cm.

  6. 5. Hæld dejen i formen, og bag midt i ovnen i ca. 35 minutter. Test med en strikkepind, om bunden er færdig, men undgå at åbne ovnen inden, da kagen i så fald falder sammen. Lad kagerne køle helt af.

  7. 6. Skær bundene i 2, så du i alt har 4 dele.

  8. Smørcreme:

  9. Bland æggehvider og sukker i en skål

  10. Kom æg- og sukkerblandingen over et vandbad ved medium temperatur, og rør, indtil sukkeret er smeltet. Mærk efter med fingrene, at der ikke er flere sukkerkrystaller tilbage.

  11. Pisk til en fast marengs, og tilsæt smørret lidt ad gangen, og pisk, indtil det er helt luftigt, ca. 15 minutter.

  12. Smelt chokoladen, og lad den køle af. Tilsæt derefter smørcremen, og pisk godt.

  13. Chokoladetrøffel:

  14. Hak chokoladen groft, og kom den i en skål.

  15. Kom honning og fløde i en kasserolle, og kog blandingen op. Hæld den over chokoladen, og rør godt.

  16. Tilsæt smørret, og rør til en helt glat trøffel.

  17. Lad det køle helt af under plast ved stuetemperatur.

  18. Samling:

  19. Læg bundene skiftevis med chokoladetrøffel og smørcreme, og top med smeltet chokolade, hakket chokolade og friske bær.

  20. Tips! Fugt chokoladebundene med kaffe for at få en saftigere kage.

Bruges i opskriften
Semper Fin Mix, en glutenfri mjölmix

FIN MIX

Semper Mix Glutenfri, glutenfri och ljus mjölmix

MIX GLUTENFRI