Glutenfri chokoladekage - Opskrift fra Semper Glutenfri
Kager og sødt

Glutenfri chokoladekage

Anmeldelser

(11 votes)

(11 votes)

Se her alle chokoladeelskere! Her er opskriften på en skøn glutenfri chokoladelagkage med saftig chokoladebund og chokoladefyld. Alle fortjener en chokoladekage fra tid til anden. Det ekstra ved denne kage er, at den er nem at lave og desuden ser fantastisk ud – præcis som en chokoladekage skal se ud. Den er en rigtig vinder, som toppes med smeltet chokolade, hakket chokolade og friske bær.

  • Tilberedningstid
    3 timer
  • Portioner
    12 stykker
  • Sværhedsgrad
    Avanceret
Gem opskrift

Sådan laver du kagebundene:

  1. Sæt ovnen på 180 grader.

  2. Pisk æg og sukker med håndmikser i mindst 10 minutter, til blandingen er hvid og luftig.

  3. Sigt Semper melmix blandet med kakao og bagepulver i, og vend det, indtil dejen er helt jævn og fin.

  4. Smør, og drys Pofiber i to springforme, ca. 20 cm.

  5. Hæld dejen i formen, og bag midt i ovnen i ca. 35 minutter. Test med en strikkepind, om bunden er færdig, men undgå at åbne ovnen inden, da kagen i så fald falder sammen. Lad kagerne køle helt af.

  6. Del bundene i 2, så du i alt har 4 bunde.

  7. Tips! Fugt chokoladebundene med kaffe for at få en saftigere kage.

Sådan laver du smørcremen:

  1. Bland æggehvider og sukker i en skål.

  2. Kom æg- og sukkerblandingen over et vandbad ved medium temperatur, og rør, indtil sukkeret er smeltet. Mærk efter med fingrene, at der ikke er flere sukkerkrystaller tilbage.

  3. Pisk til en fast marengs, og tilsæt smørret lidt ad gangen, og pisk, indtil det er helt luftigt, ca. 15 minutter.

  4. Smelt chokoladen, og lad den køle af. Tilsæt derefter smørcremen, og pisk godt.

Sådan laver du chokoladetrøffel:

  1. Hak chokoladen groft, og kom den i en skål.

  2. Kom honning og fløde i en kasserolle, og kog blandingen op. Hæld den over chokoladen, og rør godt.

  3. Lad det køle helt af under plast ved stuetemperatur.

Samling af kagen:

  1. Begynd med at fordele chokoladetrøffel på den første bund og ovenpå et lag smørcreme. Chokoladetrøffel skal fordeles på to af bundene og ca. ½ dl ovenpå. 

  2. Læg en tærtebund ovenpå og fordel så smørcremen. Smørcremen fordeles mellem alle lagene og til at dække kagens yderside.

  3. Læg den tredje bund ovenpå og fordel først chokoladetrøffel, dernæst smørcreme.

  4. Monter den sidste bund og dæk hele kagen med smørcreme. Pynt med chokoladetrøffel så det løber ned af siderne og top med smørcreme, Pynt til sidst kagen med bær, hvis du har lyst.

Bruges i opskriften
Semper Fin Mix en glutenfri melblanding

FIN MIX

Semper Pofiber - kartoffelfiber som kan bruges som glutenfri rasp

POFIBER