Glutenfri espressokage
Anmeldelser
(0 votes)
(0 votes)
For dig som elsker den intense smag af chokolade med et hint af espresso.
Tilberedningstid
2 timerPortioner
10-12 stykkerSværhedsgrad
Mellem
Sådan laver du kagen
Sæt ovnen på 150° C.
Beklæd bunden af en springform eller tærteform med løs kant (23 cm) med bagepapir. Smør formen og drys med Pofiber.
Pisk æg og sukker luftigt i en skål. Tilsæt olie og bland let.
Bland melblandingen og de tørre ingredienser sammen i en separat skål.
Sigt halvdelen af melblandingen ned i ægge-og sukkermassen og bland sammen. Tilsæt herefter kaffen og sigt resten af melblandingen i. Bland forsigtigt til en jævn masse.
Hæld massen i formen og bag midt i ovnen i ca. 50 minutter. Mærk efter med en strikkepind, kagen må gerne være lidt klæg i midten.
Tip! Stil kagen i køleskabet, så den er helt kold, inden fyldet kommes på.
Vend den afkølede kage med bunden i vejret ud på et tærtefad og fjern herefter bagepapiret. Skær kagen igennem på langs i en top og en bund.
Sådan laver du fyldet
Opløs den brune farin i varm kaffe. Stil i køleskabet.
Pisk smør, flormelis, kakao og vaniljesukker sammen til en ensartet dej.
Tilsæt kaffe- og sukkerblandingen lidt ad gangen og pisk sammen til en ensartet masse.
Tilsæt kold smøreost og pisk sammen til en ensartet, luftig masse. Lad massen hvile et køligt sted.
Fordel cremen på bunden. Læg toppen på og stil kagen et koldt sted, gerne i køleskabet, og lad den hvile i ca. 30 minutter.
Sådan laver du glasuren
Hak lys chokolade.
Kog piskefløden op. Tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen. Pisk til chokoladen er smeltet og massen er blevet fyldig og tyk.
Tilsæt smør og pisk. Stil på køl i ca. 10 minutter.
Fordel den kolde glasur over den afkølede kage. Lad kagen sætte sig i køleskabet.
Tip! Tærten kan fryses og senere tøs op i køleskabet, beregn ca. 5 timer.