Glutenfri Flødetærte med chokolade og bær
Kager og sødt

Glutenfri flødetærte

Anmeldelser

(1 votes)

(1 votes)

Alle elsker glutenfri flødetærte. Bliv festens stjerne ved at byde på denne suveræne tærteklassiker. Med Semper Fin Mix får du den bedste base til den perfekte tærte.

  • Tilberedningstid
    2 timer
  • Portioner
    12
  • Sværhedsgrad
    Mellem
Gem opskrift

Sådan gør du

    Tærtebunde:

    1. Sæt ovnen på 175° C. 

    2. Smør en springform (ca. 24 cm i diameter) med smør/kokosolie og drys bunden med Pofiber. 

    3. Pisk sukker og æg luftigt. Bland de tørre ingredienser og rør dem forsigtigt i æggemassen.

    4. Fordel dejen i formen. 

    5. Bag i den nederste del af ovnen i ca. 35 minutter. 

    6. Lad kagen afkøle en anelse og placer derefter kagen på en rist og lad den køle helt af.

    Vaniljecreme:

    1. Kog mælk og vaniljepulver op i en lille gryde. 

    2. Pisk sukker, æggeblommer og majsstivelse til en cremet masse uden klumper. Tilsæt den varme mælkeblanding og rør rundt. 

    3. Hæld cremen tilbage i gryden og lad cremen simre under omrøring. 

    4. Tag gryden af varmen, tilsæt smør og rør rundt. 

    5. Hæld cremen i en skål, overdæk med folie og lad cremen stå i køleskabet i ca. 25 minutter. 

    6. Pisk fløden stiv og bland med den nedkølede vaniljecreme.

    Saml tærten:

    1. Del bunden i to.

    2. Smør syltetøj på den ene del, og top dernæst med vaniljecreme. 

    3. Læg den anden tærtebund over.

    4. Pisk fløden stiv og smør ud over tærten. Gem eventuelt lidt til at smøre om tærtens kant. 

    5. Top med friske bær og riv til slut lidt hvid chokolade over.

    Bruges i opskriften
    Semper Fin Mix en glutenfri melblanding

    FIN MIX

    Semper Pofiber - kartoffelfiber som kan bruges som glutenfri rasp

    POFIBER