Glutenfri gulerodskage
Anmeldelser
(18 votes)
(18 votes)
Dejlig saftig, sød og syrlig på en gang. Tænk at grøntsager kan smage så godt.
Tilberedningstid
45 minutterPortioner
10-12Sværhedsgrad
Mellem
Sådan gør du
Bund:
Sæt ovnen på 175° C.
Klip et smørrebrødspapir til, så det passer i bunden af en springform ca. 20 cm i diameter. Smør kanterne.
Smelt smørret og lad det køle af.
Pisk æg og sukker luftigt.
Tilsæt revet gulerod og det smeltede smør til massen.
Bland mel, bagepulver, kanel, vaniljesukker, kokos, salt og Pofiber. Rør mel- blandingen i massen og tilsæt det skoldhede vand lidt efter lidt. Bland sammen.
Bag midt i ovnen i ca. 40 minutter, indtil kagen er gennembagt. Mærk efter med en strikkepind. Lad kagen køle af.
Anret den kolde kage på et tærtefad. Stil gerne kagen i køleskabet, så den er helt kold inden glasuren smøres på.
Smørglasur:
Rør smør, flormelis og vaniljesukker sammen. Tilsæt citronsaft og pisk til en ensartet masse.
Bland friskosten i og pisk massen let og luftig. Stil på køl i mindst 30 minutter. Kom glasur på den kolde kage.
Tip! Kagen kan stå i køleskabet, til den skal serveres.