Glutenfri hindbærsnitter - opskrift
Kager og sødt

Glutenfri hindbærsnitter

Anmeldelser

(17 votes)

(17 votes)

Søde, sprøde og fri for gluten!

 • Tilberedningstid
  45 min
 • Portioner
  8 stykker
 • Sværhedsgrad
  Mellem
Gem opskrift

Sådan gør du

 1. Bland mel, sukker og kokos og riv det helt kolde smør i blandingen på den grove side af et rivejern.

 2. Gnid smør og de øvrige ingredienser godt sammen, og tilsæt det hele æg og ælt hurtigt dejen sammen til den er ensartet.

 3. Del dejen i to lige store kugler og rul hver kugle ud til et rektangel på ca 25x30cm, imellem to stykker bagepapir. Læg begge lag mørdej i køleskabet i mindst en halv time.

 4. Træk nu bagepapiret af den ene mørdejsfirkant og læg den med bagepapiret nedad på en bradepandeæg den ene på bradepanden og fordel hindbærsyltetøjet jævnt ud på dejen, men lad kanterne være fri.

 5. Pensl dem med et sammenpisket æg.

 6. Placér den anden firkant ovenpå og luk siderne ved at trykke dem let sammen, så syltetøjet ikke siver for meget ud under bagningen.

 7. Bag pladerne i ovnen ved 200 grader i ca. 15-18 minutter, indtil mørdejen er let gylden. Hvis mørdejen er boblet og hævet op under bagningen, så læg en bradepande med noget tungt ovenpå i 5 minutters tid, efter den er taget ud af ovnen og er kølet let af. Det gør overfladen fin og glat og gør det nemmere at fordele glasuren.

 8. Lav imens glasuren ved at røre flormelissen sammen med lidt citronsaft.

 9. Bred den ud over kagen, når denne helt afkølet. Når glasuren har sat sig og er tørret let i overfladen, kan du skære snitterne ud i den ønskede størrelse.

Bruges i opskriften
Semper Fin Mix en glutenfri melblanding

FIN MIX

Semper Pofiber - kartoffelfiber som kan bruges som glutenfri rasp

POFIBER