Glutenfri lagkage med jordbær
Anmeldelser
(6 votes)
(6 votes)
En klassisk jordbærlagkage er en himmelsk oplevelse, en rigtig sommerklassiker, som aldrig går af mode – i hvert fald ikke hvis vi skal bestemme. Med jordbær, vaniljecreme og flødeskum er det en vinder, som vi bager dels om sommeren, dels ved andre festlige lejligheder, da jordbærlagkage som sagt er en klassiker, der altid dur!
Tilberedningstid
1 ½ timePortioner
Ca. 12 stykkerSværhedsgrad
Mellem
Sådan gør du
Kagebund:
Sæt ovnen på 180° C
Pisk æg og sukker med håndmikser i mindst 10 minutter, til blandingen er hvid og luftig.
Sigt Semper melmix med bagepulver i, og vend det, indtil dejen er helt jævn og fin.
Smør, og drys Semper Pofiber i en springform, ca. 24 cm.
Hæld dejen i formen, og bag midt i ovnen i ca. 35 minutter. Test med en strikkepind, om bunden er færdig, men undgå at åbne ovnen inden, da kagen i så fald falder sammen. Lad kagen køle helt af.
Vaniljecreme:
Varm mælken op med vaniljekornene i en kasserolle, til den er lunken.
Bland sukker, æggeblomme og majsstivelse, og tilsæt væsken.
Rør omhyggeligt rundt, og hæld det så tilbage i kasserollen, og varm op, indtil den begynder at simre og tykne, rør lidt mere, tag den fra varmen, og tilsæt smørret.
Bland godt, og kom folie over. Opbevar den i køleskabet i 20 min.
Samling og pynt af kagen:
Del kagebunden i to.
Kom jordbærmarmelade og flødeskum på det første lang, læg en bund ovenpå, og bred vaniljecremen ud herpå. Stryg så den resterende flødeskum på, og afslut med jordbær i skiver og frisk mynte.