Glutenfri kanelsnegle
Kager og sødt

Glutenfri kanelsnegle

Anmeldelser

(37 votes)

(37 votes)

Lækre kanelsnegle, præcis som vi alle elser dem!

  • Tilberedningstid
    1 time og 30 minutter
  • Portioner
    16-20 stk
  • Sværhedsgrad
    Mellem
Gem opskrift

Sådan gør du

  1. Smelt smør eller margarine i en kasserolle. Tilsæt mælken og lad det blive lunt, ca. 37 ° C. Hæld blaningen over i en skål og opløs gæren i blandingen.

  2. Tilsæt sukker, æg og salt. Gem 2 spiseskeer Semper Mix eller Semper Fin Mix og tilsæt resten af Mix melet blandet med Pofiber til mælkeblandingen. Rør dejen sammen til den er smidig, gerne i en røremaskine eller med elpisker med dejkroge. Lad derefter dejen hæve tildækket i 20-30 min.

  3. Forbered fyldet: rør smør ved stuetemperatur sammen med sukker og kanel (eller vanilje som alternativ til kanel).

  4. Arbejd med dejen så den løsner sig fra skålen og en del af luften går ud af dejen. Drys lidt Mix over dejen og tag den ud på et Mix-drysset bord, så dejen ikke hænger fast i bordet.

  5. Del dejen i to og rul ud, ca 20x30 cm. Dejen må ikke være for tynd.

  6. Fordel forsigtigt fyldet jævnt over dejen.

  7. Rul sammen og skær i ca 2,5-3 cm tykke skiver. Brug en paletkniv til at flytte kanelsneglene over på en bageplade forklædt med bagepapir. Det betyder ikke noget, at kanelsneglene ser lidt uformelige ud, det udjævner sig, når kanelsneglene hæver under bagningen.

  8. Lad kanelsneglene hæve tildækket ca. 20-30 minutter eller til de er hævet til dobbelt størrelse. Pensles med pisket æg og drysses med perlesukker.

  9. Bages i ovnen ved 250° C i ca 6-8 min (tiden gælder ikke ved varmluft).

  10. Lad kanelsneglene køle af på risten under et viskestykke.

  11. Tip! Kan fryses ned og tøs op i ovn eller mikroovn, men de smager bedst nybagte!

Bruges i opskriften
Semper Glutenfri Mix en glutenfri melblanding

MIX GLUTENFRI

Semper Pofiber - kartoffelfiber som kan bruges som glutenfri rasp

POFIBER