Glutenfri klassisk sandkage med citron og birkes
Anmeldelser
(3 votes)
(3 votes)
Her er ingen hokus pokus, blot en kage i sin enkleste form. Kagen kan sagtens laves uden blå birkes og citron, men vi synes, det giver kagen lidt ekstra. Sempers Glutenfri Mix sammen med mandelmelet giver en helt forrygende konsistens.
Tilberedningstid
45 minutterPortioner
10Sværhedsgrad
Nem
Sådan gør du
Pisk smør og sukker hvidt og luftigt, det tager ca 5 minutter, så en røremaskine kan være god her. Jo mere luft du pisker i blandingen, jo lettere og luftigere bliver den færdige kage.
Pisk æggene i et ad gangen og rør grundigt efter hvert æg. Hvis dejen begynder at skille, så tilsæt et par skefulde af melmixen.
Tilsæt citronskal og saft og rør yderligere et øjeblik.
Bland melmix, mandelmel og bagepulver og sigt det i dejen, så øger du luftindholdet, hvilket er med til at sikre en luftig og let konsistens, tilsæt blå birkes og yoghurt.
Pisk ved højeste hastighed i et øjeblik til dejen er akkurat blandet.
Hæld dejen i en sandkageform med bagepapir i bunden og bag kagen ved 170 grader på midterste rille i ca. 50-55 minutter, eller indtil en kødnål kommer ren ud.