Glutenfri Medaljer
Kager og sødt

Glutenfri medaljer

Anmeldelser

(0 votes)

(0 votes)

En klassisk kage som passer til mange lejligheder.

 • Tilberedningstid
  60 minutter
 • Portioner
  10-12
 • Sværhedsgrad
  Mellem
Gem opskrift

Sådan gør du

 1. Start med at lave cremen til konditorcremen, så kan den køle helt af imens resten forberedes.

 2. Tag et par skefulde kold mælk og rør maizenaen ud heri, bland derefter med æggeblommerne.

 3. Varm resten af mælken, fløde, sukker og en flækket vaniljestang op til kogepunktet og lad det stå og trække 10 minutter og skrab så vaniljekornene fra og fjern stangen.

 4. Kog derefter mælkeblandingen op igen og hæld den langsomt i en tynd stråle over æggeblommerne under piskning. Hvis du hælder den varme blanding for hurtigt over æggeblommerne vil de koagulere, så tag dig god tid.

 5. Hæld cremen tilbage i gryden og bring den i kog mens du pisker, når cremen er tyknet tages den af varmen og hældes på en beholder, undlad at sætte låg på.

 6. Dæk selve cremen med film, det er for at undgå at overfladen tørrer ud, og stil cremen i køleskabet. Jo fladere beholderen er, jo kortere tid er cremen om at køle af.

 7. Lav nu mørdejen ved at blande Semper Fin Mix, mandelmel og flormelis sammen i en skål.

 8. Riv det kolde smør ned til melblandingen og brug fingerspidserne til at gnide smør og mel sammen. Når konsistensen er let grynet tilsættes ægget og dejen æltes ensartet. Hvis den virker for tør tilsættes 1-2 spsk iskoldt vand.

 9. Lad mørdejen hvile køligt i mindst 30 minutter, gerne 1 time.

 10. Tænd derefter ovnen på 170˚ C og rul mørdejen ud imellem to stykker bagepapir til en tykkelse på ca 3 mm og brug en udstikkerform eller et glas med en tynd kant til at udstikke ca 20 mørdejstoppe/bunde.

 11. Flyt forsigtigt bunde og toppe over på to bageplader og bag dem en eller to omgange i 10-12 minutter til de lyst gyldne.

 12. Lad dem køle helt af på en rist.

 13. Lav en hvid glasur tilsat et par dråber rød frugtfarve til toppene. Det er nemmest at pynte toppene med glasur, før de lægges sammen med bundene med konditorcremen.

 14. Saml & pynt:

 15. Når cremen er helt afkølet og tyknet vendes den med flødeskummet som fyldes i en stjerne- eller roseformet tylle. Sæt friske hindbær/brombær eller jordbær i kanten af den nederste bund og sprøjt cremen ud på bundene. Læg toppene på og sæt et enkelt bær på toppen. Opbevar medaljerne køligt inden de skal nydes, de er bedst samme dag, men bundene og toppene kan sagtens laves et par dage i forvejen.

Bruges i opskriften
Semper Fin Mix en glutenfri melblanding

FIN MIX

Semper Pofiber - kartoffelfiber som kan bruges som glutenfri rasp

POFIBER