Glutenfri sandkage
Anmeldelser
(2 votes)
(2 votes)
Opdateret opskrift! Sandkage til eftermiddagskaffen er lidt undervurderet, men alle bliver begejstret, hvis du disker op med sandkage! Den er desuden nem at lave og kan hurtigt bages. Her er en rigtig god opskrift, der giver en saftig sandkage både på Fin Mix og på Mix. Tricket er at blande ingredienserne i den rigtige rækkefølge og ikke at piske for længe. Nyd med en kop kaffe eller et glas limonade.
Tilberedningstid
50 minutterPortioner
15 stykkerSværhedsgrad
Nem
Sådan gør du
Sæt ovnen på 180° C.
Smør en sandkageform (gerne en randform) og drys indersiden tyndt med melmix. Formen skal være på mindst 1 liter, ellers løber den over.
Smelt smørret. Bland sukker og smeltet (varmt) smør i en skål. Tilsæt æg (stuetemperatur) og pisk i knap 1 minut med en elpisker eller 2-3 minutter i hånden. Tilsæt revet citronskal, hvis det ønskes.
Rør bagepulver, vaniljesukker og mel godt sammen i en separat skål.
Tilsæt melblandingen til æggeblandingen. Bland og pisk let til en jævn dej.
Hæld dejen i en smurt form og sæt straks på en plade i nederste del af den varme ovn.
Bag kagen i cirka 40 minutter hvis du bager med Fin Mix og cirka 35 minutter hvis du bruger Mix. Test med en strikkepind eller lign. for at sikre, at kagen er færdigbagt.
Lad kagen køle lidt af i formen, inden du forsigtigt løsner den og vender kagen ud af formen.
Tip! Opbevar gerne i køleskabet, så kan den holde sig længere og den holder også bedre sammen.