Glutenfri scones
Anmeldelser
(9 votes)
(9 votes)
Vores glutenfri scones er nemme at bage og let at holde af. Mest lækre er de lune med smør, frisk ost og syltetøj. Yum!
Tilberedningstid
25 minutterPortioner
2 store eller 8 småSværhedsgrad
Nem
Sådan gør du
Sæt ovnen på 225° C.
Bland melmix, salt og bagepulver og findel smør i blandingen.
Mix blandingen i en køkkenmaskine/røremaskine et øjeblik, alternativt kan du findele smørret med hænderne,
Tilsæt kold mælk (mængden afhænger af hvilken melmix du bruger) og saml hurtigt dejen i en røremaskine eller med grydeske. Undgå at arbejde for meget dejen, den skal bare lige samles.
Lad dejen hvile et par minutter.
Del dejen i to (alternativt otte dele). Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Dyp hænderne i vand og form de 2/8 dele til runde kager - ca. 16 diameter for de store og 8 cm for de små. Prik med en gaffel og marker et kryds på de store scones med en kniv.Bages midt i ovnen ca. 12-14 minutter til de har fået lidt farve.
De varme scones pensles med smeltet smør og afkløes under et rent viskestykke.