Glutenfri fastelavnsboller
Kager og sødt

Glutenfri svenske fastelavnsboller

Anmeldelser

(18 votes)

(18 votes)

Sempers fastelavnsboller - eller svenske semlor - er uhørt lækre, uanset om det er sæson for at slå katten af tønden eller ej.

  • Tilberedningstid
    60 minutter
  • Portioner
    12
  • Sværhedsgrad
    Mellem
Gem opskrift

Sådan gør du

  1. Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mælk og lad det blive lunkent, ca. 37° C.

  2. Rør gæren ud i væsken. Tilsæt melblanding (gem 1 ½ dl til udrulning af dejen), sukker, salt og kardemomme.

  3. Ælt dejen sammen på en røremaskine eller elpisker med dejkrog i ca. 2 minutter. Lad dejen hæve i ca. 30 minutter.

  4. Sæt ovnen på 250° C.

  5. Drys resten af melblandingen over dejen og ælt den på køkkenbordet. Del dejen i 12 stykker og form dem til runde boller. Lad bollerne hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 20 minutter.

  6. Pensl med sammenpisket æg eller vand. Bag bollerne i ca. 8 minutter. Lad bollerne køle af.

  7. Skær bollerne over og fyld dem op med mandelmasse og flødeskum.

Bruges i opskriften
Semper Glutenfri Mix en glutenfri melblanding

MIX GLUTENFRI

Semper Fin Mix en glutenfri melblanding

FIN MIX