FIN MIX

Semper Fin Mix en glutenfri melblanding

FIN MIX

Lys glutenfri melmix. 

Bag glutenfri saftige muffins eller et godt lyst brød. Vores populære Fin Mix er en lys melmix, som du med fordel kan bruge på samme måde, som du bruger hvedemel i traditionel bagning og madlavning. Fin Mix er desuden laktosefri og uden tilsat hvedestivelse. Den er perfekt til muffins, brød, kager og småkager. Denne alsidige favorit kan også bruges til madlavning, både når du vil panere kylling, og når du vil lave en god béchamelsauce.

Tip: Bag en saftig gulerodskage!

Bund: Sæt ovnen på 175°C. Klip et stykke bagepapir, der passer i bunden af en springform eller en anden form med aftagelig kant, ca. 23 cm i diameter. Smør formen og drys med lidt Semper Pofiber. Smelt 225 g smør (2 1/2 dl rapsolie i alt) smør og lad køle lidt af. Bland 6 dl (310 g) Fin Mix, 1 1/2 tsk bagepulver, 1 spsk kanel, 2 tsk vaniljesukker, 1 dl kokosflager, 3/4 tsk salt og 1/2 dl Pofiber i en skål. Pisk 3 store æg og 3 dl flormelis i et par minutter, så det bliver luftigt. Tilsæt 7 1/2 dl (300 g) fintrevet gulerod og det smeltede smør til dejen og bland igen. Rør melblandingen i og bland til en jævn dej. Hæld dejen i formen og bag nederst i ovnen i cirka 55 minutter, til kagen er gennembagt. Test med en strikkepind eller lignede at kagen er gennembagt. Lad kagen køle af i formen. Stil gerne på køl, så kagen er helt afkølet, når frostingen smøres på. Tag kagen ud af formen og læg den på et kagefad. Fordel frostingen over kagen.

Frosting: Bland 75 g stuetempereret smør med 2 dl (120 g) flormelis og 1 tsk vaniljesukker. Tilsæt 2 spsk friskpresset citronsaft og pisk til en glat dej. Bland 150 g flødeost (fx philadephia) i lidt ad gangen, og pisk frostingen luftig. Stil i køleskabet, indtil det er tid til at pynte kagen.

Tip! Brug kvark (ca. 350 g) rørt op med lidt mælk, vanilje og sukker som alternativ frosting.

  • Universal melmix med en bred vifte af anvendelser.
  • Perfekt til muffins, brød og kager.
  • Lav FODMAP.
  • Laktosefri.
  • Uden tilsat hvedestivelse.
  • Bruges til god og glutenfri madlavning og bagning på samme måde som hvedemel bruges i traditionel bagning og madlavning.
  • Tip! Del dine glutenfri opskrifter med #sempergf for at sprede glutenfri madglæde og inspiration.

Indhold: 500 gram (1 dl svarer til ca. 60 gram)
Varenr: 5659


Dette produkt er FODMAP certificeret. Læs mere om FODMAP-certificeringen længere nede.

  • Low FODMAP
  • Laktosefri
  • Uden hvedestivelse
  • Vegansk

Lys glutenfri melmix. 

Bag glutenfri saftige muffins eller et godt lyst brød. Vores populære Fin Mix er en lys melmix, som du med fordel kan bruge på samme måde, som du bruger hvedemel i traditionel bagning og madlavning. Fin Mix er desuden laktosefri og uden tilsat hvedestivelse. Den er perfekt til muffins, brød, kager og småkager. Denne alsidige favorit kan også bruges til madlavning, både når du vil panere kylling, og når du vil lave en god béchamelsauce.

Tip: Bag en saftig gulerodskage!

Bund: Sæt ovnen på 175°C. Klip et stykke bagepapir, der passer i bunden af en springform eller en anden form med aftagelig kant, ca. 23 cm i diameter. Smør formen og drys med lidt Semper Pofiber. Smelt 225 g smør (2 1/2 dl rapsolie i alt) smør og lad køle lidt af. Bland 6 dl (310 g) Fin Mix, 1 1/2 tsk bagepulver, 1 spsk kanel, 2 tsk vaniljesukker, 1 dl kokosflager, 3/4 tsk salt og 1/2 dl Pofiber i en skål. Pisk 3 store æg og 3 dl flormelis i et par minutter, så det bliver luftigt. Tilsæt 7 1/2 dl (300 g) fintrevet gulerod og det smeltede smør til dejen og bland igen. Rør melblandingen i og bland til en jævn dej. Hæld dejen i formen og bag nederst i ovnen i cirka 55 minutter, til kagen er gennembagt. Test med en strikkepind eller lignede at kagen er gennembagt. Lad kagen køle af i formen. Stil gerne på køl, så kagen er helt afkølet, når frostingen smøres på. Tag kagen ud af formen og læg den på et kagefad. Fordel frostingen over kagen.

Frosting: Bland 75 g stuetempereret smør med 2 dl (120 g) flormelis og 1 tsk vaniljesukker. Tilsæt 2 spsk friskpresset citronsaft og pisk til en glat dej. Bland 150 g flødeost (fx philadephia) i lidt ad gangen, og pisk frostingen luftig. Stil i køleskabet, indtil det er tid til at pynte kagen.

Tip! Brug kvark (ca. 350 g) rørt op med lidt mælk, vanilje og sukker som alternativ frosting.

  • Universal melmix med en bred vifte af anvendelser.
  • Perfekt til muffins, brød og kager.
  • Lav FODMAP.
  • Laktosefri.
  • Uden tilsat hvedestivelse.
  • Bruges til god og glutenfri madlavning og bagning på samme måde som hvedemel bruges i traditionel bagning og madlavning.
  • Tip! Del dine glutenfri opskrifter med #sempergf for at sprede glutenfri madglæde og inspiration.

Indhold: 500 gram (1 dl svarer til ca. 60 gram)
Varenr: 5659


Dette produkt er FODMAP certificeret. Læs mere om FODMAP-certificeringen længere nede.

Køb dette produkt

Ingredienser

Majsstivelse, rismel, kartoffelmel, modificeret kartoffelstivelse, sukker, fortykningsmidler (guargummi, hydroxipropylmetylcellulose, natriumalgenat, pektin), mineral (jern), vitaminer (tiamin, niacin, B6, folsyre).

Læs altid ingredienslisten på emballagen, da opskriften kan være ændret.

Næringsindhold pr. 100 g
Energi1471 kJ (347 kcal)
Fedt0,5 g
heraf mættede fedtsyrer0 g
Kulhydrat82 g
heraf sukkerarter3,6 g
Kostfibre1,8 g
Protein2,6 g
Salt0,10 g
Tiamin0,4 mg 36%*
Niacin5,5 mg 34%*
Vitamin B60,35 mg 25%*
Folsyre50,0 μg 25%*
Jern4,0 mg 28%*
*% af anbefalet dagligt indtag.
Laktose<0,01g/100g

OPBEVARING & SORTERING

  • Tørt, ikke over normal stuetemperatur.
  • Æsken sorteres som pap. Inderpose sorteres som papir.

FODMAP FRIENDLY

Dette produkt er certificeret som FODMAP-Friendly. Det betyder, at disse produkter kun indeholder lave niveauer af såkaldte FODMAPs og kan benyttes i en LOW FODMAP diætbehandling. Det er en kostbehandling, som kan prøves ved IBS i samråd med en diætist.

Læs mere information om FODMAP og Sempers FODMAP-lave produkter ->

 

 

Opskrifter med Fin Mix

Næste gang du skal bage, så prøv nogle af vores populære, glutenfri opskrifter med Fin Mix!

MERE GLUTENFRI

Se hele vores brede sortiment af glutenfri melmix med alt fra trendy Boghvede & Teff mel til vores klassiker Fin Mix – Alle giver et fantastisk resultat!