Baby der spiser mælkefri grød fra Semper Børnemad

Mælkefri grød

Mælkeproteinallergi er en af ​​de mest almindelige fødevareallergier og forekommer hos omkring 2-3 % af alle spædbørn. Allergien behandles ved at spise mælkefri diæt, det vil sige ved at udelukke mælkeprotein fra barnets mad. Udover at undgå mælkeprodukter følger børn med mælkeproteinallergi samme kostråd som andre børn.

Mælkeproteinallergi forsvinder hos de fleste børn, ofte før treårsalderen. Det er derfor vigtigt at følge op og evaluere, om dit barn så småt kan begynde at spise mad og drikke med mælkeprotein igen, så kosten ikke begrænses unødigt. Læs mere om mælkeproteinallergi, hvordan man opdager det og hvordan det adskiller sig fra laktoseintolerance >>

Mælkefri grød fra Semper Børnemad

God, mælkefri og med en mild smag

Vores mælkefri grød er lavet så den indeholder lige så meget næring som vores traditionelle grød med mælk. I de mælkefri produkter har vi erstattet mælken med protein fra havre og ærter, for at sikre at produkterne har den høje proteinkvalitet, som børn i vækst har brug for. Fedtet i mælken erstattes af vegetabilsk fedt fra solsikkekerner, raps og kokos. Produkterne er desuden beriget med vitaminer og mineraler som fx jern, kalcium og D-vitamin, så du kan være sikker på, at dit barn får al den næring, han eller hun har brug for.

Mælkefri grød fra 6 måneder

Den mælkefri grød fra 6 måneder er naturel i smagen og baseret på havre og majs. Vores mælkefri grød fra 6 måneder kan også bruges til at give små smagsprøver, dog tidligst fra 4 måneders alderen*. Top grøden med bær- eller frugtpuré eller grøntsagsmos for at lade din baby udforske forskellige smagsvarianter.

*Hvis barnet får små smagsprøver af mad og grød, skal du fortsætte med at amme eller give modermælkserstatning ligesom før. Helamning eller modermælkserstatning eller begge dele anbefales i barnets første 6 måneder.

Mælkefri produkter med alle de gode egenskaber, som grød skal have, men specielt tilpasset børn med mælkeproteinallergi og laktoseintolerance.

Mælkefri grød fra 1 år

I takt med at børn vokser, er det godt at vænne dem til flere fibre i deres kost. Grøden fra 1 år er baseret på fuldkornshavre, majs og rug, og indeholder dermed flere fibre end vores mælkefri grød til børn fra 6 måneder. Grøden mærket "fra 1 år" er også mildt smagt med tørret frugt og bær.

Barn og sutteflaske

Vigtig kalcium

Hos børn dækkes 90-95 % af kalkbehovet af mælk og mælkeprodukter, hvilket gør mælk og mælkeprodukter til en vigtig kilde til kalcium. For at opfylde kalkbehovet hos børn med mælkeproteinallergi er det derfor vigtigt at vælge kalkberigede mælkeerstatningsprodukter. Vores mælkefri grød er beriget med kalcium, og er dermed en god kilde til kalcium til børn med mælkeproteinallergi.

Barn spiser grød fra Semper Børnemad

Havre + ærter = komplet protein

Vidste du, at der er så mange som 20 aminosyrer, vi har brug for at få i vores kost? Aminosyrerne er proteinets mindste byggesten – små, men livsvigtige! Animalske proteiner (protein fra fx mælk og kød) indeholder alle disse livsvigtige aminosyrer, hvilket gør animalsk protein til en naturlig kilde til høj proteinkvalitet. Da der ikke er vegetabilske proteiner af samme høje kvalitet, skal du derfor kombinere forskellige proteinkilder for at få et komplet protein. Havre og ærter er en perfekt kombination, der giver en komplet aminosyreprofil og et protein af høj kvalitet til vores mælkefri grød.

Far der mader sin baby med Semper Børnemad

Spørgsmål & svar: Mælkefri grød

Hvorfor har I tilsat ærter til de nye mælkefri grød?

Vi tilsætter både havreprotein og ærteprotein til vores mælkefri grød, da disse proteiner tilsammen giver et protein af høj kvalitet, som babyer i vækst har brug for. I tidligere produkter blev der kun brugt havreprotein, som så skulle suppleres med frie aminosyrer (proteinets mindste byggesten) for at give den tilsvarende proteinkvalitet. For at lave et endnu mere naturligt produkt, også med bedre smag (da aminosyrer er bitre), har vi fjernet aminosyrerne og erstattet dem med ærteprotein i stedet for.

Forskningsstudiet OTIS har vist fordelene ved, at børn lærer at kunne lide smagen af ​​forskellige grøntsager, bær og frugt i en tidlig alder og derved spiser flere grøntsager gennem hele livet. De mælkefri grød med protein fra havre og ærter giver en smagsprofil, der kan hjælpe barnet med at træne deres smagsløg fra alternative proteinkilder.

Blandt spørgsmål og svar kan du læse mere om vores mælkefri produkter.

Se alle spørgsmål & svar om mælkefri produkter

Tip!

Blandt opskrifterne finder du flere nemme babymadsopskrifter med grød som hovedingrediens. Opskrifterne er lige så nemme at lave med mælkefri produkter.