Back to

Opskrifter til STEP-metoden

Otte enkle og spændende smage

Otte forskellige grøntsager, bær og frugter, der er specielt udvalgt til at træne dit barns smagsløg. Råvarerne vælges ud fra deres smagsprofil, og fordi de alle vokser i de nordiske lande og kan fås året rundt, enten friske eller i fryseren.

Æblelpuré i et glas, opskrift fra STEP-metoden

Opskrift

Æble - opskrift til STEP-metoden

Opskriften er beregnet til at række til 9 smagsportioner. Afhængig af babys alder, og interessen ved introduktionen, kan størrelsen af smagsportionen variere, fra mindre end en teskefuld og opefter. Opskriften kan derfor række til flere smagsportioner men det er også muligt at du skal tilberede mere puré. Opskriften er beregnet til, når barnet skal begynde at smage, og konsistensen skal være lind. Derfor bør der bruges en finmasket si. Når dit barn bliver lidt ældre (7-9 måneder), kan det være tilstrækkeligt at bruge en stavblender.

Smagsportioner - ræddeikepure

Opskrift

Ræddike - opskrift til STEP-metoden

Opskriften er beregnet til at række til 9 smagsportioner. Afhængig af babys alder og interessen ved introduktionen, kan størrelsen af smagsportionen variere, fra mindre end en teskefuld og opefter. Opskriften kan derfor række til flere smagsportioner men det er også muligt at du skal tilberede mere puré. Opskriften er beregnet til, når barnet skal begynde at smage, og konsistensen skal være lind. Derfor bør der bruges en finmasket si. Når dit barn bliver lidt ældre (7-9 måneder), kan det være tilstrækkeligt at bruge en stavblender.

Puré med grønne ærter - opskrift til STEP-metoden

Opskrift

Ærter - opskrift til STEP-metoden

Opskriften er beregnet til at række til 9 smagsportioner. Afhængig af babys alder og interessen ved introduktionen, kan størrelsen af smagsportionen variere, fra mindre end en teskefuld og opefter. Opskriften kan derfor række til flere smagsportioner men det er også muligt at du skal tilberede mere puré. Opskriften er beregnet til, når barnet skal begynde at smage, og konsistensen skal være lind. Derfor bør der bruges en finmasket si. Når dit barn bliver lidt ældre (7-9 måneder), kan det være tilstrækkeligt at bruge en stavblender.

Puré med hindbær - smagsportion til STEP-metoden

Opskrift

Hindbær - opskrift til STEP-metoden

Opskriften er beregnet til at række til 9 smagsportioner. Afhængig af babys alder, og interessen ved introduktionen, kan størrelsen af smagsportionen variere, fra mindre end en teskefuld og opefter. Opskriften kan derfor række til flere smagsportioner men det er også muligt at du skal tilberede mere puré. Opskriften er beregnet til, når barnet skal begynde at smage, og konsistensen skal være lind. Derfor bør der bruges en finmasket si. Når dit barn bliver lidt ældre (7-9 måneder), kan det være tilstrækkeligt at bruge en stavblender.

Smagsportion blomkål til STEP-metoden

Opskrift

Blomkål - opskrift til STEP-metoden

Opskriften er beregnet til at række til 9 smagsportioner. Afhængig af babys alder og interessen ved introduktionen, kan størrelsen af smagsportionen variere, fra mindre end en teskefuld og opefter. Opskriften kan derfor række til flere smagsportioner men det er også muligt at du skal tilberede mere puré. Opskriften er beregnet til, når barnet skal begynde at smage, og konsistensen skal være lind. Derfor bør der bruges en finmasket si. Når dit barn bliver lidt ældre (7-9 måneder), kan det være tilstrækkeligt at bruge en stavblender.

Havtornspuré i et drikkeglas, smagsportion, opskrift til STEP-metoden

Opskrift

Havtorn- opskrift til STEP-metoden

Opskriften er beregnet til at række til 9 smagsportioner. Afhængig af babys alder, og interessen ved introduktionen, kan størrelsen af smagsportionen variere, fra mindre end en teskefuld og opefter. Opskriften kan derfor række til flere smagsportioner men det er også muligt at du skal tilberede mere puré. Opskriften er beregnet til, når barnet skal begynde at smage, og konsistensen skal være lind. Derfor bør der bruges en finmasket si. Når dit barn bliver lidt ældre (7-9 måneder), kan det være tilstrækkeligt at bruge en stavblender.

Smagsportion majroe til STEP-metoden

Opskrift

Majroe - opskrift til STEP-metoden

Opskriften er beregnet til at række til 9 smagsportioner. Afhængig af babys alder og interessen ved introduktionen, kan størrelsen af smagsportionen variere, fra mindre end en teskefuld og opefter. Opskriften kan derfor række til flere smagsportioner men det er også muligt at du skal tilberede mere puré. Opskriften er beregnet til, når barnet skal begynde at smage, og konsistensen skal være lind. Derfor bør der bruges en finmasket si. Når dit barn bliver lidt ældre (7-9 måneder), kan det være tilstrækkeligt at bruge en stavblender.

Puré med tranebær - smagsportion til STEP-metoden

Opskrift

Tranebær- opskrift til STEP-metoden

Opskriften er beregnet til at række til 9 smagsportioner. Afhængig af babys alder og interessen ved introduktionen, kan størrelsen af smagsportionen variere, fra mindre end en teskefuld og opefter. Opskriften kan derfor række til flere smagsportioner men det er også muligt at du skal tilberede mere puré. Opskriften er beregnet til, når barnet skal begynde at smage, og konsistensen skal være lind. Derfor bør der bruges en finmasket si. Når dit barn bliver lidt ældre (7-9 måneder), kan det være tilstrækkeligt at bruge en stavblender.

STEP- opkskrift Pastinak, tomat, havrekerner, laks og dild fra Semper Børnemad

Opskrift

Pastinak, tomat, havrekerner, laks og dild

Fortsæt med at lave din egen babymad med STEP-opskrifterne og prøv denne fiskeret smagt til med pastinak, dild og havre. Denne babymadsopskrift er ligesom de andre STEP-opskrifter baseret på forskning i, hvordan man får børn til at spise flere grøntsager. Afhængig af barnets alder, og hvor langt dit barn er kommet på sin spiserejse, kan portionsstørrelsen variere. Opskriften kan derfor række til mere end ét måltid. Konsistensen varierer også afhængig af alderen. Måltidet er nøje ernæringsmæssigt beregnet, så det passer til børn i de forskellige aldre.