Header Baby - mother playing with baby

Mor i 00’erne

"Jeg har en holdning til, hvor meget han skal eksponeres på de sociale medier”

Allomin 45 års fødselsdag

37-årige Krista blev mor til sin søn Malthe i 2008, og som nybagt mor i en tid, hvor sociale medier begyndte af fylde mere og mere, har det betydet, at hun har måtte tage stilling til nogle helt andre ting, end mødre i generationerne før hende har skullet.

”Pludselig er det ret farligt at være ude i verden, for man skal bare passe på det her lille menneske. Der vil altid følge bekymringer med forældreskabet,” fortæller Krista om det at blive mor, men udover mere eller mindre universelle følelser og bekymringer som disse, der for de fleste følger med det at blive mor, er der i dag kommet helt nye bekymringer til.  

En af de ting, der har fyldt meget for Krista, er, hvordan man som forældre skal navigere i de sociale medier ift. til ens børn, og det er da også noget, hun har taget stilling til. ”Jeg har en holdning, til hvor meget han skal eksponeres på de sociale medier, fordi han har en holdning til det,” siger Krista, der, nu hvor hendes søn er gammel nok til selv at tage stilling til, hvor meget han har lyst til at være på de sociale medier, synes, det er helt fair, at det er ham, der bestemmer, hvor grænsen går. ”Jeg synes, det er helt fint, det er ham, der bestemmer, hvornår jeg må lægge noget på de sociale medier med ham,” siger hun og uddyber: ”Jeg synes egentlig, det har været meget naturligt ikke at bombardere internettet med ham. Et enkelt hyggeligt øjeblik i ny og næ, men ikke meget.”  

Krista ser nemlig nogle problematikker i nutidens massive medieforbrug. ”Man ser det meget mere nu med Facebook og Instagram, hvor man får børn og gravide maver op i hovedet hele tiden,” siger Krista, og ifølge hende er det vigtigt, at vi i dag husker, at man som forældre har et ansvar for ikke at udstille sine børn på de sociale medier.