Baby der spiser broccoli - Semper Børnenmad

Hvordan virker STEP-metoden?

Målet med STEP-metoden og app’en, er skridt for skridt at hjælpe forældrene med at introducere grøntsager, frugt og bær fra start, når barnet går i gang med overgangskosten. Smagemetoden virker bedst, hvis smagene introduceres, når barnets ”smagsvindue” er åbent i 4-6 måneders alderen. Men man kan bruge metoden helt op til barnet er 1 år. 

Baby spiser - Step Metoden

Dit bedste børnemads hack

  • 24 dage
  • 8 nye smage
  • 3 gange per dag 
  • 3 dage per smag 

Start tidligt 

En god start med en sund kost påvirker helbredet hele livet. Derfor er det vigtigt at etablere gode vaner hos vores børn allerede fra starten. De fleste lande har anbefalinger for indtag af frugt og grønt. Desværre viser studier at børn i skolealderen slet ikke når op på de mængder der anbefales.  

Begynder man med smagemetoden allerede fra start, og fortsætter man med aktivt at servere grøntsager og frugt, øges chancerne for, at barnet spiser mere frugt og grønt de første år, og at de fortsætter med dette hele livet. 

Sådan virker det 

  • I løbet af en periode på 24 dage kommer dit barn til at smage 4 grøntsager og 4 frugter/bær efter en særlig tidsplan. 
  • De 24 dage er opdelt i faser af 3 dage. 
  • I hver fase spiller en grøntsag eller en frugt hovedrollen – nogle er lidt sure eller bitre – og skal altså serveres 3 gange om dagen 3 dage i træk. 
  • Det betyder, at hver fødevare skal serveres i alt 9 gange. 

 

For dit barn 

Et godt forhold til grøntsager og frugt betyder en kost, der senere i livet bidrager til et bedre helbred. Fx falder risikoen for type 2-diabetes, fedme og hjerte-kar-sygdomme. Ved at introducere barnet for lidt sure og bitre smage, kan indtaget af grøntsager og frugt øges, også på lang sigt. Hvilket stemmer godt overens med de globale bæredygtighedsmål 


...og for planeten 

Ved at øge vores indtag af bælgplanter, grøntsager og frugt, bidrager vi til både sund mad og bæredygtig produktion. Alt i tråd med FN's globale bæredygtighedsmål for 2030. 

Bedre og bedre ske for ske - smagsrevolutionen begynder nu!
Puré med hindbær - smagsportion

Opskriften

Her finder du opskrifterne som bruges i STEP-metoden>> 

  • Æble 
  • Ærter 
  • Hindbær 
  • Blomkål 
  • Havtorn 
  • Majroe 
  • Tranebær 
  • Ræddike