Børneernæringens ABC

Tredobler sin vægt – i løbet af et år!

I løbet af det første år tredobler dit barn sin vægt, samtidig med at det vokser ca. 25 cm. Det er vildt, og sker kun én gang i livet. Den form for vækst og udvikling betyder, at barnets mad er særligt vigtig. Små børn har små maver, og der er ikke plads til så meget – så derfor er det vigtigt, at den mad, du serverer, har et højt indhold af energi, vitaminer og mineraler.

Du skal ikke spare på fedtet!

Fedt indeholder mere end dobbelt så meget energi pr. gram end protein og kulhydrat, og derfor er fedt en helt central kilde til energi for små børn. Hos Semper sætter vi en ære i, at alle vores produkter har den helt rette ernæringsmæssige sammensætning, og vi bakker op om de officielle kostråd om at spise varieret. Derfor er vi glade for at kunne tilbyde dig mange forskellige muligheder og valg, så dit barn kan få udfordret sin smagssans og samtidig få alt den næring, det har brug for.

Du kan koncentrere dig om din baby – vi har styr på maden. Du finder al Sempers mad her.

Mange hilsner
Sarah John ernæringsekspert hos Semper.

Krydderier

Artikel

Krydderier

Mange synes måske, at krydret mad kun er for voksne – men børn må bestemt også gerne få krydret mad! Når I begynder på skemad, er den rene grød eller mos i sig selv en stor smagsoplevelse for dit barn, så i starten behøver du ikke at krydre maden. Når så dit barn begynder at spise mere end bare smagsportioner, kan krydderier i maden skabe mere interesse og lyst til mad, og give dit barn smagsoplevelser, der giver dig mulighed for at variere maden mere og forhindre den værste kræsenhed. Lad barnet prøve mad med forskellige sammensætninger af krydderier og se, hvordan det reagerer. Prøv igen, selv om det måske ikke lykkes første gang, for alt ny mad kræver tilvænning for barnet.