Baby der spiser grød

Grød

I Skandinavien har vi en lang tradition for grød, og siden de første bønder i stenalderen begyndte at dyrke jorden, har vi danskere spist grød. Grød kan bruges i utallige variationer, både morgen, middag og aften, og er sund basismad, som de fleste børn elsker for den gode smag og bløde konsistens. 

Grød er godt til små maver

I Danmark er der tradition for, at den første mad, barnet præsenteres for ved siden af bryst eller flaske, er grød. Hos Semper sætter vi en ære i at udvælge de bedste råvarer og lave de bedste opskrifter, så grøden både smager godt og indeholder alt, hvad dit barn har brug for til at vokse og udvikle sig. Sempers grød er rig på jern, som bidrager til en normal kognitiv udvikling hos børn.

Sempers pulvergrød er et godt valg i en travl hverdag

Når du serverer en portion af Sempers pulvergrød for dit barn, kan du være helt sikker på, at grøden indeholder alt, hvad baby har brug for af kulhydrat, protein, fedt, vitaminer og mineraler. Du behøver ikke at tilsætte mælk eller ekstra fedtstof, og grøden kan gøres spiseklar med både varmt og koldt vand. Det er hurtigt og nemt! 

Masser af næring til dit barn

Grød er rigtig god basiskost, fordi den indeholder en masse vigtige næringsstoffer som fx vitaminer, mineraler og kostfibre. 

Varier grøden

Skift mellem de forskellige slags grød, så dit barn får smagt så meget forskelligt som muligt. Server både gluten- og ikke glutenholdig grød. Læs mere om gluten her.
Du kan variere grødens smag og konsistens ved at tilsætte:

  • Kokosmel
  • Revet rugbrød
  • Små stykker kogt frugt, fx pære eller banan.
  • Du kan også tilsætte revet gulerod eller æble og koge det med i grøden. 

Hvis du laver hjemmelavet grød kan du tilsætte lidt frugt i grøden, så måltidet indeholder C-vitamin. Det øger nemlig optagelsen af jern. Læs mere om jern her.
Få flere tips om grød her.

Semper grød i en skål pyntet med frugtpuré som danner en sol

Sempers grød

Sempers grød indeholder ingen hemmelige ingredienser og er naturligvis ikke tilsat hverken farvestoffer, kunstige sødemidler eller konserveringsmidler.