Barn och näringsrik mat - Semper Barnmat

Baby og næringsrig mad

I den første tid vokser og udvikler dit barn sig meget, derfor er næringsrig og god børnemad mad særlig vigtig. Men hvordan ved du hvilken mad du skal servere, og hvordan du skal variere maden, så barnet får alle de næringsstoffer det har brug for?

Hvad er næringsrig mad?

Når du serverer færdiglavet børnemad for dit barn, byder du på nogle af de bedste råvarer der findes. Al mad der udvikles til små børn, skal leve op til en særlig lovgivning som stiller højere krav til råvarerne end de råvarer du kan finde i dit supermarked. Desuden er maden sammensat ud fra hvad dit barn har brug for.

Hvis du vil lave hjemmelavet mad, kan det være en god idé at følge de 10 kostråd. Tænk på, at du og dit barn bør spise alle fødevaregrupper hver dag.

  • Frugt og bær
  • Grøntsager
  • Mælk og ost
  • Vegetabilsk olie, fx rapsolie
  • Kød, fisk og æg
  • Kartofler, rodfrugter, brød, pasta og lignende

 

Værd at vide om babymad

Se filmen for at lære mere om hvad du skal være opmærksom på om god babymad og næringsrig mad til børn.

 

Børnemadsskolen - Baby og næringsrig mad

Jernrige madvarer til dit barn

Der er nogle næringsstoffer, som er ekstra vigtige for små børn. Barnets medfødte jerndepot er brugt op ved 6 måneders alderen, og derfor er det ekstra vigtigt at spise mad, der indeholder jern. For at sikre at dit barn får nok jern, kan du servere Sempers jernberigede grød de første år.

Se vores liste med 9 jernrige madvarer du kan supplere med  

Potatis & Lax

Fisk og skaldyr – gode fedtsyrer til børn

Når dit barn er blevet 6 måneder, kan du servere de fleste slags fisk og der findes mange gode at vælge imellem. Server gerne fisk 2-3 gange om ugen, så dit barn får de gode Omega 3 fedtsyrer, der er i fisk. Fede fisk som laks, sild og makrel er rige på Omega 3. Læs alt om hvilke fisk du kan servere for baby her.

Fisk & skaldyr til baby

Hvilke fisk bør børn ikke spise?

De fleste fisk kan børn spise tit, men der er nogle få slags som kan indeholde høje niveauer af miljøgifte. Se hvilke fisk du ikke skal servere for baby her. 

Vegetarisk mat

Vegetarisk mad til baby

Vil du servere vegetarisk mad for baby? Her kan du læse mere om børnevenlig vegetar mad:

Børnevenlig vegetarmad