Krydderier

Krydderier

Mange synes måske, at krydret mad kun er for voksne – men børn må bestemt også gerne få krydret mad! Når I begynder på skemad, er den rene grød eller mos i sig selv en stor smagsoplevelse for dit barn, så i starten behøver du ikke at krydre maden. Når så dit barn begynder at spise mere end bare smagsportioner, kan krydderier i maden skabe mere interesse og lyst til mad, og give dit barn smagsoplevelser, der giver dig mulighed for at variere maden mere og forhindre den værste kræsenhed. Lad barnet prøve mad med forskellige sammensætninger af krydderier og se, hvordan det reagerer. Prøv igen, selv om det måske ikke lykkes første gang, for alt ny mad kræver tilvænning for barnet.

Børnevenlige krydderier

Når dit barn er godt i gang med overgangskosten, er det klar til flere smagsoplevelser. 

Prøv for eksempel:

  • Karry
  • Hvidløg
  • Oregano
  • Peber
  • Dild
  • Persille
  • Koriander
  • Karry
  • Basilikum
  • Timian

Brug tørrede krydderier.

Må babyer spise friske krydderurter? Læs mere om friske krydderurter her (det grønne drys).

Undgå salt

Børn må ikke få for meget salt, så du skal ikke salte maden, men bare sætte salt på bordet, så andre i familien kan salte, hvis de vil. Grøntsager og kartofler kan barnet dog godt spise, selvom de er kogt i letsaltet vand. Læs mere om salt her.

Krydderier og kræsenhed

Børn, der får varierede smagsoplevelser, når det er mellem 0-2 år, er mindre kræsne senere i livet, så lad endelig den lille smage på så meget som muligt, inden det fylder 2 år. Husk bare, at det kan tage mellem 15-20 smagsprøver, før barnet accepterer en ny madvare – så nye smagsoplevelser kræver også tålmodighed. 

Vil du vide mere? Skriv til os på info@semper.dk