Katja momcelebration

Mød Katja og hendes søn

"At være en god mor sidder ikke i brysterne"

Da vi spørger Katja, mor til to, hvilke tre ord, hun forbinder med moderskabet, dukker der en tåre op i øjenkrogen, for for Katja, og nok også mange andre mødre, er det at blive mor det største, der kunne ske. ”Nu bliver jeg helt rørt. Livsbekræftende, stort og skræmmende. ”

Da hun blev mor til sin ældste søn, kunne hun ikke få amningen i gang, selvom hun og hendes kæreste arbejdede ihærdigt for det, og hendes søn fik derfor ret hurtigt flaske. ”Jeg følte mig som verdens dårligste mor over ikke at kunne få amningen til at fungere, ” siger hun og fortæller, at hun har følt et stort pres fra samfundet, når det kommer til amning. ”Der var faktisk en jordemoder på barselsgangen, der sagde til os, at det kun var fesne forældre, der gav deres børn flaske, ” fortæller hun og forklarer, at denne kommentar ramte særligt hårdt:

Vores søn var simpelthen så sulten, at vi blev enige om, at så måtte vi være fesne forældre, for han skulle bare have mad. ” Katja synes, der er en ærgerlig tendens til, at det at give sit barn flaske bliver set negativt på, og netop derfor er det utrolig vigtigt for hende at være med til at sætte fokus på, at det at være en god mor ikke sidder i brysterne. ”Man jo ikke kun er en god mor, fordi man ammer, man er også en god mor, hvis man giver flaske, og man kan være en god mor på så mange områder, at spørgsmålet om man ammer eller giver flaske slet ikke burde fylde særligt meget. Der er så mange andre faktorer, der spiller ind, når det kommer til at være en god mor, og dét, synes jeg, der bør være mere fokus på. ”, siger Katja og understreger, at mødre skal blive bedre til at støtte hinanden – særligt på de sociale medier hvor det kan være let at komme med en fordømmende kommentar. Hun håber derfor, at kampagnen kan være med til at huske kvinder på, at ”Alle mødre kæmper en kamp hver dag for at være den bedste mor. ”

Hvis du vil læse mere om Semper Allomin 2, kan du kigge med HER