Katja momcelebration

Mød Maria og hendes datter

"Det er en proces at lære at stole på sin mor-intuition"

 

Det hårdeste har været at lære at stole på sig selv og være selvsikker i, at det er det rigtige, man gør som mor.”, siger Maria om det at blive mor. Maria, der er pædagog og derfor arbejder med børn til dagligt, vidste godt, at det ikke blot ville være en dans på roser at blive mor, men hun blev alligevel overrasket over, hvor hårdt det faktisk er: ”Det kræver mere end, hvad jeg havde forventet. Jeg havde nok troet, at jeg på grund af mit arbejde som pædagog ville være mere selvsikker i starten. Men det er helt anderledes at have sit eget barn.”, siger hun og forklarer, at det kan være svært at navigere i alle de velmente råd, man som nybagt mor får fra familie og venner. ”Man får så mange råd, og man læser så meget forskelligt på nettet – og børn er bare ikke de samme, så man bliver nødt til at lære at stole på, at man gør det bedste for sit barn.”

 

Maria har lige siden fødslen fuldammet sin datter, som aldrig har ville tage flaske. ”Det var hårdt i starten at komme i gang med amningen, jeg tror, jeg græd de første to uger, fordi det gjorde så ondt. Men siden da har ieg ingen problemer haft med amning,” siger Maria og påpeger, at det er fuldstændigt forskelligt, hvad der fungerer for hvem. ”Der er ikke mange i min omgangskreds, der har ammet særligt længe, men for mig har det været helt naturligt,” siger hun og understreger, at det vigtigste er at gøre det, der fungerer bedst for både mor og barn.

 

Det er også dette fokus på, at vi skal kunne rumme hinandens forskelligheder, der fik Maria til at melde sig til kampagnen, og hun håber, at den kan bidrage til, at mødre tør stole mere på, at det, de gør, er godt nok: ”Lige meget hvilken alder, man har – og især førstegangsmødre – har brug for at vide, at det man gør, er godt nok. Der er så mange råd om, hvad man skal gøre. Jeg tror, det hjælper at lave en kampagne, der viser, at det er okay at være forskellige.”

 

Hvis du vil læse mere om Semper Allomin 2, kan du kigge med HER.