Maria - momcelebration

Mød Maria og hendes søn

"Man kan ikke forberede sig på at blive mor – man skal prøve det først"

”Jeg havde lidt forestillet mig, at han ville være en accessory til mit liv. Sådan er det ikke, nu er det mig, der er en accessory til hans liv. Alt er på hans præmisser. Men det kom bare helt naturligt, da han så kom. Det var ikke noget, jeg synes var svært at acceptere. Selvfølgelig skulle alt foregå på hans præmisser”.

 

Sådan siger Maria på 41, der er solomor til en lille dreng på 8 måneder, og hun uddyber: ”Man kan ikke forberede sig på at blive mor, man skal prøve det først” Maria havde mange forestillinger om, hvordan det ville være at blive mor, og selvom flere af dem har vist sig at være helt anderledes, end hun nogensinde havde kunne forestille sig, har hun aldrig været lykkeligere: ”At blive mor har betydet meget mere kærlighed, livsglæde og taknemmelighed i mit liv” siger hun, selvom det til tider kan være hårdt at være alene med et lille barn ”Det ER hårdt at være alene med ham. Især det der med, at jeg ikke sover”

Maria ammede sin søn indtil han var omkring 7 måneder, hvorefter han selv pludselig valgte brystet fra ”Jeg havde forestillet mig, at jeg skulle amme, til han i hvert fald var et år. Men nu valgte han selv det fra. Det var hårdt for mig! Men jeg kan se, at han trives, og det er jo det vigtigste”, siger Maria og tilføjer, at det også har gjort nogle ting nemmere. ”Nu kan jeg drikke rødvin med god samvittighed, og jeg kan drikke 20 kopper kaffe, hvis det er det, jeg har lyst til”, siger hun grinende og tilføjer: ”Min krop har været til låns, men nu begynder jeg ligesom at få den tilbage”, siger Maria og fortæller, at hun ser en tendens til, at kvinder pakker sig ind, efter de har født. ”Jeg synes det er ærgerligt, når nybagte mødre pakker sig ind og tænker ’min krop er ødelagt’. Jeg synes ikke min krop er ødelagt, den har bare ændret sig”, siger hun.

Hun håber derfor, at #MomCelebration kan bidrage til, at kvinder lader være med at slå sig oven i hovedet omkring amning og omkring deres krop: ”Jeg har set kvinder, som undskylder for sig selv og pakker sig selv ind, og når man er nybagt mor, synes jeg ikke, man skal tænke så meget over sit udseende. Man skal koncentrere sig om at være mor”.

 

Hvis du vil læse mere om Semper Allomin 2, kan du kigge med HER.