Sabrina momcelebration

Mød Sabrina og hendes datter

"Vi er alle i samme båd"

Vi er alle i samme båd, vi vil vores børn det bedste og gør alt, hvad vi kan, for at de har det godt,” siger Sabrina, der som mor til to har fået et helt andet syn på moderskabet, end hun havde, da hun første gang blev mor. ”Efter at have fået mit andet barn, er jeg helt klart vokset og har fået et andet syn på morlivet,” siger hun og forklarer: ”Jeg ved, at jeg er den bedste mor for mine børn, og jeg sammenligner ikke mine børn, eller måden jeg opdrager på, med andre.”

Den ro og sikkerhed bunder især i, at hun nu ved, at alle børn og alle forældre er forskellige – og derfor er der heller ikke blot én rigtig måde at være mor på. Det er for Sabrina vigtigt at huske på, for man kan let fare vild i alle de velmente råd og opdragelsesformer, man støder på undervejs i moderskabet. Derfor har Sabrina også været utrolig stolt af at være en del af #momcelebration, som ifølge hende i den grad viser, hvor – på én gang – forskellige og ens mødre kan være. ”Det viser, at der derfor ingen grund er overhovedet til at shame andre”, siger Sabrina og opfordrer i stedet til, at vi hylder de mange forskellige måder at være mor på. For alle mødre gør, hvad de kan for at være den bedste mor for netop deres barn.

 ”Det vigtigt, at vi hjælper hinanden og hylder forskelligheden blandt mødre. Dem der kan amme, dem der vil amme, dem der ikke vil, og dem der ikke kan. Dem der opdrager ifavnsk, og dem der opdrager mere strikt. Der er plads til os alle, og vi har brug for denne forskellighed for at blive inspireret og lære nyt, der kan gavne os og vores børn, ” siger Sabrina og afslutter med et godt råd: ”Lyt til din mavefornemmelse, og sug ikke alle råd til dig. Vi er forskellige! Det der virker for Sanne, virker muligvis ikke for Hanne.”

Sabrina_momcelebration

Vi har tidligere talt med Sabrina i forbindelse med #momcelebration, hvor hun fortæller, hvordan hun flere gange selv har oplevet momshaming

Ikke alle kvinder er født med to liter fløde i hvert bryst, og det er helt okay!

Vi skal stoppe med altid at være så meget efter hinanden”, siger Sabrina på 27 år, der er mor til to, og understreger vigtigheden af, at vi husker, at der skal være plads til alle. Sabrina har nemlig selv flere gange oplevet momshaming, hvor andre kvinder har stillet fordømmende spørgsmål til hendes måde at være mor på: ”Jeg er en forholdsvist ung mor og har en del tatoveringer, og det er jeg blevet dømt på flere gange. Jeg er for eksempel blevet spurgt ’Er det så den samme far til dem begge to?’, ’Er du stadig sammen med faren?’ og ’Det var en hovsa, hva’?’”, siger Sabrina og forklarer, at det primært er på de sociale medier, hun oplever, at andre kvinder blander sig og kommer med irettesættelser, og hun synes, der er en ærgerlig tendens til, at mange kvinder har meget faste meninger om, hvad det vil sige at være kvinde, og hvad det vil sige at være mor: ”Jeg har mødt mange kvinder, som mener, at moderskabet sidder i brysterne. Men det har jo ikke noget med det at gøre”.

 

Sabrinas yngste datter blev ammet til hun var 7 måneder, men ved hendes ældste datter fungerede amningen ikke, og de skiftede derfor hurtigt til modermælkserstatning, hvilket hun faktisk ikke havde særligt svært ved at acceptere. ”Mange kvinder har rigtig svært ved at forstå det, når jeg siger, at det faktisk ikke ville gøre mig så meget, hvis jeg ikke kunne amme.Det er jo bare ikke alle, der er født med to liter fløde i hvert bryst, og det er helt okay”, forklarer hun og fortsætter ”Du er jo ikke en dårlig mor, fordi du ikke har nok næring. Det er jo bare sådan det er, og man kan ikke gøre noget ved det, andet end at acceptere det”.

 

Det vigtigste for Sabrina er, at man gør, hvad der føles rigtigt for en selv og sit barn og ikke tænker så meget over, hvad der er det ”rigtige” at gøre, og hun håber, at denne kampagne kan være med til at få folk til at tænke over, hvor meget de blander sig: ”Man skal ikke lytte til, hvad alle andre siger, man skal lytte til sin egen mavefornemmelse”.

 

Hvis du vil læse mere om Semper Allomin 2, kan du kigge med HER.