Sofie zangenberg - momcelebration

Mød Sofie og hendes datter Karla

"Vi skal hylde alle mødre!"

”Jeg synes, vi skal hylde de mødre, som ligner topmodeller, og vi skal hylde de mødre, som tager 45 kilo på, og vi skal hylde de mødre, som kommer ud med en fødselsdepression og er kede af det. Vi skal hylde alle! Dem der ikke kan amme, dem der kan amme – dem der ikke vil amme”.

 

Sådan siger Sofie på 27 år, der er lykkelig mor til Karla på et år og mener, at det er vigtigt, at vi viser, at moderskabet bærer mange forskellige ansigter. ”Jeg synes, det er enormt vigtigt at vise forskellige personligheder, forskellige kropsidealer og forskellige måder at være mor på. På de sociale medier er det jo nærmest kun modeller, man ser, så ved at være med i denne kampagne håber jeg, at vi kan vise, at det ikke behøver at være fotomodeller, der kan stå foran kameraet”.

 

Sofie ammer meget, for hendes datter Karla vil nemlig hverken tage sut eller sutteflaske: Så det er bare bryst, bryst, bryst. Derfor ammer jeg jo rigtig meget, og det er også derfor, jeg synes, at den her kampagne er helt fantastisk”, siger Sofie, der ser det som en mærkesag at hylde alle mødre – uanset hvordan man vælger at være mor på.

 

Sofie har nemlig selv oplevet, at der er blevet set skævt til den måde, hun har valgt at være mor for sit barn på, for eksempel når hun har ammet på offentlige steder:

Jeg mærkede det faktisk selv i lufthavnen. Karla havde mellemørebetændelse, og lægerne sagde, at det bedste, jeg kunne gøre, var at blive ved med at amme, for det letter trykket. Da jeg sad og ammede i lufthavnen, var der nogen, der rystede på hovedet. Vi skulle til at flyve, og Karla skreg, og jeg vidste, at det ville hjælpe på at lette trykket. Der tænkte jeg ’ryster de virkelig på hovedet over, at jeg ammer mit barn, som har problemer med ørene, frem for at hun skal skrige i tre timer, mens vi flyver? ’”, fortæller Sofie, og det er oplevelser som denne, hun håber på, at kampagnen kan komme til livs”. Jeg har mange veninder, som gemmer det, når de ammer, og som, hvis vi for eksempel sidder på en cafe, spørger ”Sofie, jeg vil rigtig gerne amme, kan vi gå hjem? ”, fordi de er bange for, hvad folk tænker. Det synes jeg er rigtig ærgerligt”, siger Sofie og fortsætter: ”Det er jo SÅ stort at være mor, så det der med at folk pakker det ind, det, synes jeg, er synd”.  

 

Hvis du vil læse mere om Semper Allomin 2, kan du kigge med HER.