Semper Step er en metode og app som får dit barn til at elske grøntsager

Kålrabi - opskrift til STEP-metoden

Kålrabi kan fungere som erstatning for både majroe og ræddike, hvis du ikke kan få fat i disse. Opskriften er beregnet til at række til 9 smagsportioner. Afhængig af babys alder og interessen ved introduktionen, kan størrelsen af smagsportionen variere, fra mindre end en teskefuld og opefter. Opskriften kan derfor række til flere smagsportioner men det er også muligt at du skal tilberede mere puré. Opskriften er beregnet til, når barnet skal begynde at smage, og konsistensen skal være lind. Derfor bør der bruges en finmasket si. Når dit barn bliver lidt ældre (7-9 måneder), kan det være tilstrækkeligt at bruge en stavblender. 

Tilberedningstid: 20 minutter

Portioner: ca. 1,5 færdig puré

Sværhedsgrad: Let

Ingredienser:

  • 150 g groft (1-2 cm tern) hakket kålrabi
  • 150 g vand
  • 1 tsk. fedtstof

Sådan gør du:

1. Hæld 150 g groft (1-2 cm tern) hakket kålrabi og 150 g vand i en lille gryde med låg. 
2. Kog op, og lad det koge i ca. 15-25 min. Smag, om stykkerne føles bløde. 
3. Hæld kogevandet fra, men gem det i en separat beholder. 
4. Bland stykkerne med 1 tsk. olie - gerne en rapsolie. 
5. Blend massen glat, og juster eventuelt konsistensen med 1-2 spsk. kogevand. 
6. Lad puréen køle af, og opbevar den i rene glas med låg i køleskabet i maks. tre dage.
7. Smagsprøverne kan opbevares i køleskab i maks. 3 dage. Men de kan naturligvis også fryses ned. Kom den afkølede puré i en plastikpose, og glat den ud til en tynd plade, eller frys puréen ned i en fryseegnet boks. Så kan man brække et passende stykke af eller tage en passende mængde ud og tø op i mikroovnen eller i køleskabet.